Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Cât plătesc românii, în medie, pentru un zbor în Europa

Românii alocă un buget mediu de aproximativ 200 euro pentru un bilet dus-întors într-una dintre destinațiile internaționale în timp ce un zbor intern, de linie, costă 260 de euro, potrivit informațiilor furnizate de agenția de turism Paravion.ro
avion_vacanta_aeroport.jpg

Destinațiile internaționle cu cele mai multe zboruri cu plecare din România sunt Germania, Franța, Turcia și Spania, iar împreună generează aproape o treime din totalul biletelor achiziționate de români de pe site-ul agenției de turism.

În ceea ce privește zborurile internaționale cu plecare din România, acestea au ca destinație Germania, cu 11% din totalul biletelor achiziționate de pe Paravion.ro, urmate de Turcia și Franța – cu 6% din totalul biletelor fiecare, Spania, respectiv Marea Britanie – cu 5% fiecare.

„De la an la an, românii călătoresc tot mai mult pe rute internaționale, indiferent că se îndreaptă spre o destinație de vacanță, sau în interes de serviciu. Sunt clienți informați, cer feedback, compară întotdeauna ofertele și se uită nu neapărat la preț, cât la compania aeriană, legăturile și orele cele mai convenabile zborului. Au un obicei de rezervare-achiziție foarte sănătos și nu fac rabat de la confortul călătoriei”, spune Remus Vișan, managing director Paravion.ro.

Destinații precum Italia, Olanda și Austria generează circa 4% din totalul zborurilor vândute pe Paravion.ro, în timp ce Statele Unite ale Americii și Portugalia, cele mai scumpe destinații internaționale accesate din România, aduc 3%, respectiv 2% din rezervările și vânzările de bilete de avion.

În ceea ce privește bugetul mediu cheltuit pentru un zbor dus-întors cu plecare din România, cele mai convenabile destinații sunt Italia, Olanda și Austria, cu prețuri între 160 și 190 euro pentru o călătorie dus-întors. Zborurile către Franța, Italia și Marea Britanie se situează între 240 și 250 euro

Cele mai scumpe călătorii din topul destinațiilor accesate din România sunt Statele Unite și Portugalia, cu bilete între 300 euro (România – Portugalia – retur) și 670 euro (România – SUA – retur).

Cel mai scump bilet de avion dus-întors vândut de Paravion.ro în 2014 s-a ridicat la circa 5.400 euro, a fost rezervat online și achitat prin transfer bancar, pentru itinerariul Napoli/Istanbul/Male – Male/Istanbul.

În 2015, până în prezent, cea mai scumpă călătorie aleasă pe Paravion.ro a costat peste 4.000 euro, rezervată online și achitată tot prin transfer bancar, pentru itinerariul București/Dubai/Sidney/Dubai/București.

Zborurile interne generează, în continuare, cele mai mari volume de bilete achiziționate, adică aproximativ 24% la un cost mediu de 260 euro per călătorie. Majoritatea celor care călătoresc cu avionul pe teritoriul țării își rezervă biletele vara, în iunie, pentru călătorii planificate în lunile iulie, decembrie și aprilie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii