Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Cât mai câştigă un broker imobiliar

Dragos_Vilceanu,_ABI.jpg
Trei sferturi dintre brokerii imobiliari au un venit mediu lunar de  750 de euro, potrivit datelor centralizate de Asociaţia Brokerilor Imobiliari (ABI).

Anul 2012 a fost unul al contrastelor pentru brokerii imobiliari: clienții au încheiat mai multe tranzacții prin intermediul unui broker, dar au fost și luni în care agenții nu au încasat niciun comision. Dacă 36% dintre brokeri au reușit să încheie tranzacții cu 1-2 din 10 clienți cu care au efectuat vizionări, în decurs de numai un an, s-a dublat aproape ponderea brokerilor care au reușit să încheie tranzacții cu jumătate dintre prospecții avuți, de la 5% la 9%.

Află câte sute de milioane de euro mai sunt disponibile pentru „Prima Casă”

Anul trecut a adus totuși o scădere a veniturilor minime înregistrate de brokerii imobiliari. Pentru aproape un sfert dintre aceștia, în 2012, au fost luni în care nu au înregistrat niciun venit, iar puțin peste 30% au raportat câștiguri minime de 500 euro, față de 46% în 2011. În ceea ce privește venitul mediu lunar, 75% dintre brokeri câștigă sume începând cu 750 euro, dar s-a redus de la 30% la 19% ponderea celor cu venituri de cel puțin 1.500 euro.

Conform datelor obținute în urma studiului ”Piața Brokerilor Imobiliari”, realizat de ABI şi prezentat ieri în cadrul Conferinţei Naţionale a Brokerilor Imobiliari, peste jumătate dintre brokerii imobiliari (54%) nu au întâmpinat probleme cu primirea comisionului din partea clientului, mai puțin de 1 din 10 clienți evitând plata serviciilor de consultanță imobiliară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii