Cautare
, Contributor

Tech |
|

Cât investește Microsoft pentru educarea celor mici în domeniul informaticii

Microsoft a anunțat, miercuri, că va investi aproximativ 75 milioane dolari, în următorii trei ani, pentru educarea celor mici în domeniul informaticii, informează usatoday.com.  
informatica școală

Microsoft crede că dacă cei mici vor învăța informatică de timpuriu, atunci când vor crește vor fi eligibili pentru a ocupa numeroasele locuri de muncă din tehnologie. De aceea, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft și compania sa au decis să investească această sumă în inițiativa YouthSpark. Astfel, YouthSpark va distribui donații și resurse către numeroase organizații non-profit de pe întreg globul, pentru a îi învăța pe copii informatică.

„Nu este necesar ca toți să devină informaticieni sau ingineri de software, totuși informatica este o materie de bază – așa cum este algebra, chimia sau fizica, pentru a învăța cum funcționează lumea”, spune Brad Smith, președintele Microsoft.

În trecut, fundația CoderDojo din Europa, Centrul pentru incluziune digitală în America Latină, Silatech în Orientul Mijlociu și Africa și fundația YCAB din Asia, au beneficiat de donații din partea Microsoft.

Microsoft descarcă Windows 10 pe calculatorul tău, din oficiu, pentru orice eventualitate

Care este cel mai criticat aspect al Windows 10

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii