Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Cât investesc tinerii manageri și antreprenori în programe de leadership

studenti.jpg
Bugetul mediu pe care un tânăr manager sau un antreprenor este dispus să îl investească în pregătirea personală, prin intermediul cursurilor de management şi leadership, nu depăşeşte o mie de euro pe an, potrivit Fundaţiei LEADERS  care organizează astfel de cursuri.

În ceea ce privește companiile cu care colaborează LEADERS, acestea alocă un buget de 3.000 pana la 5.000 de euro anual susținerii angajaților pentru a participa în programele Fundației.

În România, managerii se confruntă cu dificultăți din punct de vedere al LEADERS hip-ului din cauza  sistemului educațional învechit (curricula, metode de predare), foarte axat pe teorie, care nu este coordonat cu realitatea de pe piața muncii. De asemenea, managerii resimt deficiențe de autocunoaștere cauzate inclusiv de mediul din multinaționale, care de multe ori optează pentru uniformizare.

“Cea mai importantă schimbare pe termen lung ar fi ca educația să se centreze pe individ, să îl ajute să își descopere punctele forte și să nu se mai concentreze pe diminuarea punctelor slabe. Astfel, elevul/ studentul va putea sa facă în viață ceea ce îi place și nu ceea ce i-a insuflat un sistem de învățământ care îl vrea bun la toate.”, completează Adelina Maria, Founder LEADERS  School & Academy.

Fundația LEADERS organizează în perioada 12-18 mai, la Predeal, cea de-a 5-a ediție a programului LEADERS  Academy. LEADERS  Academy reprezintă un program de LEADERS hip experiențial, care își propune dezvoltarea aptitudinilor de formare, motivare și conducere a unei echipe prin intermediul unor situații practice, neconvenționale.

“Atât tinerii managerii, cât și antreprenorii la început de drum resimt nevoia conexiunii între obiectivele profesionale pe care şi le setează şi capacitatea lor de a-şi inspira echipele coordonate. În ultimii ani de criză economică, antreprenorii şi managerii poziţionează în plan secund entuziasmul, creativitatea și curajul de a face schimbări majore, din raţiuni ce ţin de dezvoltarea imediată a business-lui în care activează. LEADERS  Academy readuce în prim-plan aceste atribute, pentru a sprijini business-urile şi reprezentanţii acestora să evolueze organic.”, a spus Adelina Maria, Founder LEADERS  School & Academy.

La această ediţie a LEADERS  Academy sunt invitaţi antreprenori, specialişti şi traineri cu experienţă, precum Rareș Manolescu, Senior Trainer Human Invest și Cornel Costea, Trainer şi Managing Partner ProActive Solutions. Printre speakerii acestei ediții, care vor testa abilitățile de LEADERS hip ale participanților, inclusiv în probe practice, se numără Aliz Kosza, Business Strategist și ex-CEO Fabryo, Dragoș Anastasiu, Președinte TUI Center și Eurolines, campionul la navigaţie Sorin Drugan, dirijorul Cristian Lupeș. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii