FacebookTwitterLinkedIn
Televiziunea publică NHK din Japonia – împreună cu o echipă de experți medicali – a realizat un experiment care arată cât de repede se poate răspândi noul coronavirus într-o încăpere, relateză CNN.

Restaurantele cu autoservire pot fi un propagator puternic al infectărilor cu COVID-19. Dacă o singură persoană care atinge tăvile cu mâncare este bolnav, atunci virusul poate să se dezvolte rapid.

Experiment – unul dintre participanți și-a întins pe mâini un lichid special care este vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă și care se alătură apoi altor 9 persoane care merg la masă într-un restaurant cu autoservire.

După 30 de minute, camera se întunecă, iar un filtru cu lumină ultravioletă arată rezultatul. Lichidul este vizibil pe aproape toate suprafețele din zonă, pe tacâmuri și farfurii, pe mâinile și pe fețele oamenilor. După o jumătate de oră, toate persoanele au intrat în contact cu agentul patogen.