Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Cât de mare este consumul de conţinut video și audio al tinerilor pe online

În noiembrie 2016, Starcom România a lansat a treia ediţie a „Consumer Report”. Acest raport este o sursă de informaţii pentru oricine lucrează în domeniul advertisingului, comunicării, marketingului, şi nu numai.
tineri_studenti_elevi.jpg

Pentru a observa tendinţele în consumul de conţinut am pus cap la cap date provenite din studiul SNA Focus, studii de monitorizare a comportamentului media, research-uri dezvoltate de Starcom MediaVest Group şi date puse la dispoziţie de către colaboratori SMG. Este un raport care şi anul acesta şi-a propus să investigheze aceleaşi patru segmente de consumatori, ca şi în raportul de anul trecut, tocmai pentru a surprinde mai bine mişcările pieţei şi a identifica noi trenduri în consumul de tehnologie sau tipuri de conţinut.

Cele patru segmente studiate sunt: teens (adolescenţi cu vârste între 14-17 ani), single youth (tineri cu vârstele între 18-34 ani, necăsătoriţi şi fără copii), families with kids (familii cu copii până în 14 ani în gospodărie), families without kids (în general, cupluri cu vârsta de peste 45 de ani, ai căror copii au plecat din gospodărie).

Consumul de media continuă să rămână una dintre principalele activităţi la nivelul tuturor targeturilor investigate. Aşadar, indiferent de vârstă sau preferinţe, conţinutul video, audio sau editorial rămâne în topul activităţilor săptămânale, alături de petrecerea timpului pe calculator, relaxare sau momentele de socializare.

VEZI CEI MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA ONLINE – 11 LUNI 2016

În ceea ce priveşte consumul de conţinut audio şi video, adolescenţii şi tinerii sunt mult mai implicaţi decât alte targeturi în consumarea de conţinut audio şi video de tip online. Circa 7 din 10 se uită la videoclipuri online, aproape câţi se uită la televizor săptămânal. Aceştia preferă formatele video de scurtă durată, pe care le pot consuma cu uşurinţă, direct de pe smartphone.

Tot ei au şi cel mai ridicat consum de conţinut audio online, 5 din 10 consumând săptămânal. Deşi majoritatea încă ascultă radio în forma tradiţională, tinerii şi adolescenţii schimbă puţin tiparele. Circa 40% dintre adolescenţi ascultă radio online de pe telefonul mobil, în timp ce 30% dintre tineri folosesc calculatorul pentru a asculta radio online, probabil în timpul serviciului.

Dacă pentru targeturile mai mature consumul de conţinut editorial rămâne în zona de offline, pentru targeturile mai tinere se poate observa o tendinţă de digitalizare a acestui tip de conţinut. 4 din 10 adolescenţi şi 5 din 10 tineri citesc ziare sau reviste online, faţă de 3 din 10 adolescenţi, respectiv 4 din 10 tineri care fac asta offline.

O altă activitate preferată a targeturilor tinere este implicarea în jocuri online sau pe mobil. Motivaţia universală de a juca jocuri este de a face timpul de aşteptare să fie mai plăcut, dar tinerii par să fie motivaţi şi de premii, 72% declarând că „premiile îi motivează să câştige jocuri” faţă de 43-5% din generaţiile mai mature.

Cu toate astea, toţi consumatorii de jocuri au o toleranţă scăzută la reclame. Dacă pentru targeturile mai mature prezenţa reclamelor poate fi răscumpărată sau justificată prin implicarea în cauze sociale sau oferirea jocului gratis, pentru tineri sunt mai importante beneficiile pe care le pot obţine în joc şi cât de mult îi ajută asta în atingerea scopului final – câştigarea jocului.

Online este un mediu generos care de la an la an oferă noi oportunităţi de dezvoltare. Nu este vorba numai despre faptul că 9 din 10 adolescenţi şi tineri au un cont de Facebook, ci şi de faptul că aceste persoane nu sunt simpli receptori de informaţie din mediul online, ci şi creatori de conţinut.

VEZI UNDE AU AJUNS TIRAJELE VÂNDUTE ALE ZIARELOR!

Tinerii şi adolescenţii devin influenţatori generând în mod nativ conţinut, ce este probabil consumat de restul persoanelor mature.  Astfel, 5 din 10 adolescenţi sau tineri postează săptămânal poze, muzică sau alte documente pe reţele sociale. 4 din 10 încarcă acelaşi conţinut în mediul online general, în timp ce acelaşi număr este activ cel puţin săptămânal pe un forum. Sunt doritori să împărtăşească din experienţa lor şi să se implice digital.

Acest interes ridicat pentru generarea de conţinut în mediul online reprezintă o oportunitate pentru brandurile care doresc să construiască o relaţie autentică cu consumatorii.

Tinerii şi adolescenţii sunt dispuşi să se implice în viaţa brandurilor preferate şi sunt deja obişnuiţi să-şi exprime părerea online, două argumente pentru cooptarea lor în procesele de decizie. Implicarea acestora în activităţile brandului nu numai că susţine dorinţa naturală a aceastora de a genera conţinut, dar îi şi poate transforma în fanii sau ambasadorii brandului. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii