Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

SmallBusiness |
|

Cât de exactă este intuiția reprezentanților de HR?

Visual_01_Screenshot_Joc.jpg
În contextul în care de cele mai multe ori intuiţia este singura armă a reprezentanţilor de HR pentru verificarea veridicităţii informaţiilor de background ale candidaţilor, Mindit lansează un joc prin care  provoacă reprezentanții de HR să-și testeze intuiția.

Într-un mediu de afaceri din ce în ce mai competitiv, presiunea pe departamentul de HR creşte. În timp ce competenţele candidatului pot fi uşor verificate în cadrul interviului, pentru analizarea background-ului acestuia efortul depus de un reprezentant de HR este foarte mare şi de multe ori se alege varianta intuiţiei.

Prima companie de background screening din România, Mindit, oferă companiilor un serviciu de background screening care, cu acordul candidatului, verifică atât informaţiile de natură profesională și  cele referitoare la studii, cât și cele personale disponibile public, precum activitatea în mass-media şi pe reţelele de socializare.

Pentru a atrage atenţia asupra importanţei verificării background-ului candidaţilor fie intern, fie externalizând activitatea, Mindit i-a provocat pe reprezentanţii de HR de la HR Summit să-și pună intuiţia la încercare printr-un joc în cadrul căruia mai mulţi candidaţi îşi prezentau fragmente din CV. Jucătorii au avut ocazia să evalueze dacă informațiile pe care le prezintă candidații corespund cu situația reală.

Peste o treime din participanții la eveniment au jucat, dar mai puţin de 10% dintre jucatori au reuşit să răspundă corect la toate întrebările. Pentru a-i premia pe cei care au dat cele mai multe răspunsuri corecte, Mindit a oferit voucher-e în valoare totală de 1.000 de euro, care pot fi folosite pentru rapoarte de background screening în propriile companii.

Participanţii la eveniment au aflat astfel despre riscurile pe care le presupun procesele de recrutare și despre modul în care background screening-ul, realizat la nivel intern sau printr-un serviciu dedicat, le poate minimiza sau chiar înlătura.

În data de 1 Decembrie, jocul va fi lansat în App Store, atât în versiunea pentru iPhone, cât și pentru iPad. Reprezentanţii de HR nu trebuie să confunde însă jocul cu o aplicaţie de background screening.

Procesul de background screening presupune, înainte de toate, obținerea acordului scris al candidatului. Informațiile verificate sunt de natură profesională (pozițiile ocupate, nivelul de responsabilitate, motivele întreruperii contractului de muncă, afilierea la diverse organizații profesionale), informații referitoare la studii (confirmarea studiilor, a certificărilor și a training-urilor), și informații personale disponibile public (activitatea candidatului în media și pe rețelele de socializare).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii