Cautare
, Contributor

Travel |
|

Cât de des merg românii în vacanță

avion_vacanta_aeroport.jpg
Circa 22% dintre românii cu varstă peste 18 ani nu au fost în vacantă anul trecut. Anul acesta, numărul lor se va dubla, întrucât jumătate dintre români declară că nu au în acest moment planuri de vacanță pentru 2014, conform unui studiu realizat de Mercury Research.

Cea mai populară destinație turistică a fost anul trecut România, fiind aleasă de aproape jumătate dintre români.  La distanță mare față de România, în topul țărilor vizitate s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) și Bulgaria (12%). Alte țări în care românii au ales să-și petreacă vacanțele anul trecut au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia și Spania.

Varianta de transport cea mai utilizată pentru deplasările internaționale a fost mașina personală/privată (52%), fiind urmată de calatoria cu avionul (47%). Pentru vacanțele în țară, doar 8% dintre români au ales avionul, în timp ce 85% mașina personală/privată.

Românii sunt influențați într-o mare măsura de experiențele anterioare sau de recomandările prietenilor în alegerea destinațiilor de vacanță.  Peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanță anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare, și doar 7% și-au aranjat deja în intregime toate detaliile de călătorie, precum transportul și cazarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii