Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Cât au cheltuit românii de pe telefoane și tablete în 2013

Lansare_servicii_mobile_banking_ING_3.JPG
La finalul lui 2013, valoarea totală a cumpărăturilor efectuate de români cu ajutorul dispozitivelor mobile s-a ridicat la 20,6 milioane euro, din care 13,8 milioane euro prin plăți online realizate de pe telefoane și tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzacții SMS, arată o analiză a Netopia mobilPay.

Din totalul plăților online cu cardul procesate de companie anul trecut, 6%, în valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone și tablete. În ceea ce privește tranzacțiile procesate prin microplăți cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane euro anul trecut, aproximativ jumătate din totalul pieței.

„2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot în lume, și iată că nici România nu a facut excepție. Bineînțeles, încă nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde plățile online de pe telefon și tablete au devenit naturale, însă tot mai mulți români au început să înțeleagă și să prefere această metodă simplă de plată, sigură și mai la îndemână ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentanții companiei estimează dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumpărăturilor de pe dispozitive mobile din totalul pieței de plăți online cu cardul. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii