Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

Castle Break introduce castelele şi conacele românești în circuitul turistic

O asociaţie vrea să readucă în circuitul turistic reşedinţele uitate ale elitelor de altădată.
 aboneaza-te
Conac Ghyka (Dofteana)

Asociaţia ARCHÉ lansează Castle Break, prima iniţiativă de redescoperire a castelelor şi conacelor mai puţin cunoscute din România prin turism cultural. Asociaţia  a construit, prin proiectul Monumente Uitate (început ca proiect studențesc), cea mai amplă platformă online dedicată castelelor şi conacelor din România.

Castle Break propune o serie de tururi culturale în diferite regiuni ale României, care vor include vizite inedite la meşteşugari locali, tururi de oraşe, degustări de produse tradiţionale. Vizitele prin fiecare castel sau conac vor fi ghidate de proprietari sau administratori, care vor povesti despre cum au fost salvate aceste monumente. Pachetele sunt promovate prin intermediul site-ului castlebreak.ro, care se adresează celor care vor să petreacă weekendul descoperind România de altădată și să meargă pe urmele cavalerilor, boierilor și baronilor din regiunile istorice ale țării. În centrul atenției vor fi locuințele acestora, de la castele, la conace sau cule.

Galerie foto castele și conace de vizitat

Față de alte oferte din piață, diferența este că aceste destinații sunt mai puțin cunoscute -conacul Ghyka din Moldova, castelul Bethlen din Criș, castelul Karolyi din Carei. Unele dintre cele mai spectaculoase tururi sunt Moldova Belle Epoque și Transilvania festivă -în cazul celui din urmă se vizitează castelul Banffy, numit Versailles-ul Transilvaniei, creația baronului artist cu același nume.

Excursiile sunt organizate în grupuri de câte 35 de persoane, iar prețurile, între 325 și 435 de lei, includ transport și cazare, dar nu includ mesele de prânz și cina și taxele de acces la obiective.

„Turismul este o şansă reală pentru această categorie a patrimoniului şi care, pe lângă contribuţia financiară pe care o aduce lucrărilor de restaurare, ne ajută pe noi ca români să ne descoperim istoria şi rădăcinile”, susţine drd. arh Anca Majaru, preşedinte al Asociaţiei ARCHÉ.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii