Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Câștigul salarial mediu a înregistrat o creștere de 2,5 % în noiembrie față de luna anterioară

Câştigul salarial mediu net înregistrat în luna noiembrie 2015 a fost de 1.918 lei, în creştere față de luna precedentă cu 47 lei, mai exact cu 2,5%, conform Institutului Național de Statistică (INS).
 aboneaza-te
bani

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu net, de 4.756 lei, s-au înregistrat în domeniul IT-ului, iar cele mai mici valori, de 1.083 lei, în hoteluri şi restaurante.

Creşterea câştigului salarial mediu net din luna noiembrie s‐a datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime anuale sau pentru sărbători), sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte). De asemenea, această creștere a fost influențată, în unele activități economice, şi de disponibilizările de salariați cu câştiguri salariale mici.

Cele mai semnificative creşteri ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii) – 25,5%, în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, fabricarea produselor din tutun – între 11% şi 13% şi în tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, fabricarea produselor textile, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), fabricarea de mobilă – între 6% şi 9% și în activități de servicii anexe extracției, fabricarea de maşini, utilaje  şi echipamente n.c.a, fabricarea echipamentelor  electrice, fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie – între 5% și 6%.

Cele mai semnificative scăderi ale câștigului salarial mediu net s-au întregistrat în industria metalurgică – 5% și în extracția petrolului brut şi a gazelor naturale – 4,6%.

Comparativ cu luna noiembrie a anului 2014, câştigul salarial mediu net a crescut cu 10,0%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii