FacebookTwitterLinkedIn

Fotograful american Sara Naomi Lewkowicz (31 de ani, SUA) a devenit „Fotograful anului” 2014, câștigând trofeul L’Iris d’Or în cadrul competiției Sony World Photography Awards. Fotografia ei a fost selectată din peste 139.554 de imagini din 166 de țări, cel mai mare număr de înscrieri din istoria de șapte ani a competiței.

Juriul a votat în unanimitate seria de imagini pătrunzătoare a lui Lewkowicz, “Shane și Maggie”, ce imortalizează cu acuratețe violența în familie ca obișnuință. Prin proiectul ei, Lewkowicz încearcă să surprindă o imagine profundă și nealterată a abuzului în familie devenit obișnuință și nu un incident singular. Ea documentează modul în care se dezvoltă un tipar al abuzului și în cele din urmă vârfurile violenței, precum și efectele pe termen scurt și lung ale acestora asupra victimelor, familiilor lor, dar și a agresorilor. Povestea este oribilă și înduioșătoare, feroce și de nepătruns, lugubră.

Fotograful britanic Scarlet Evans a fost desemnat câștigătorul competiției Student Focus din cadrul Sony World Photography Awards 2014.

Câștigătorul a fost ales dintre studenții la peste 230 de universități din întreaga lume. Studenta Scarlet Evans a intrat în competiție în numele universității Central Saint Martins College of Arts and Design, din Marea Britanie – și a fost premiată la gala de decernare a premiilor Sony World Photography Awards ce a avut loc la Londra, în prezența celor mai importanți membri ai industriei fotografice din lume. Scarlet și universitatea Central Saint Martins vor primi echipament foto Sony în valoare de 35.000 de euro.

Fotograful amator din China Chen Li a fost desemnat “Open Photographer of the Year” la ediția din 2014 a Sony World Photography Awards

Fotograful amator din China Chen Li a fost desemnat “Open Photographer of the Year” la ediția din 2014 a Sony World Photography Awards – una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie din lume. Imaginea cu care a câștigat Chen Li, ‘Rain in an ancient town’(Ploaie în orașul antic), a fost selectată din peste 65.000 de fotografii înscrise în competiția care a avut ca scop desemnarea celei mai bune fotografii realizate de un fotograf amator sau de un pasionat de fotografie.