Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Tech |
|

Câștigătorii Innovation Labs 2016

Serafim, ENTy și TrusT sunt cei care au câștigat premiile „Best Business”, „Best Product” și „Best Pitch”.
 aboneaza-te
DemoDay_poster-01

InnovationLabs2016_EchipaInnovation Labs este un program de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de anteprenoriat și tehnologie. Anul acesta, Innovation Labs, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day. Printre gazdele evenimentului s-au aflat Diana Olar, mentor Innovation Labs și managing director la The Publisher Agency și Andrei Pitiș, fondator Vector Watch și co-fondator Innovation Labs, pe Andrei Pitiș îl regăsim și în Topul Forbes 30 sub 30 din 2016.

 La Demo Day au urcat pe scenă 31 de echipe dintre cele 49 care au fost selectate în programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din București, Cluj, Sibiu și Timișoara, din martie 2016. La cele 4 Hackathoane s-au înscris peste 350 de tineri, echipele selectate au rămas să lucreze după amiaza și peste noapte la realizarea unui prototip viabil și persuasiv, prezentat în a doua zi a evenimentului. Cele mai convingătoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece în a doua etapă a Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial către un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor.

Timp de aproape trei luni, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.

Câștigătorii premiilor „Best Business”, „Best Product” și „Best Pitch” au fost: TrusT, ENTy și Serafim, pe care îl regăsim în Top Forbes 30 sub 30 din 2016.

InnovationLabs2016_Serafim_Best BusinessPremiul „Best Business”, decernat de Mihai Tudor, Vice-președinte al Romanian American Foundation, a fost câștigat de echipa Serafim, ce susțin o agricultură de precizie prin monitorizarea stării culturilor. Apelând la senzori, la drone și la soluții de ultimă oră de comunicație la distanță, Serafim culege și transmite date în timp real privind parametrii de aer și sol pe suprafețe întinse, elaborând și hărți aeriene ale suprafețelor agricole. Serafim permite fermierilor să reacționeze rapid la evoluțiile de pe teren, reducând costurile precum și consumul de pesticide.

InnovationLabs2016_ENTy_Best ProductPremiul „Best Product” a fost înmânat de către Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București, echipei ENTy. Observând că echipamentul actual utilizat în consultațiile ORL pentru diagnoza problemelor de echilibru este foarte greoi și costisitor, ENTy propune un dispozitiv medical portabil de dimensiuni reduse, ieftin, care generează informații numerice ce susțin o diagnoză precisă și o urmărire a evoluției pacienților. ENTy dezvoltă și un dispozitiv portabil pentru monitorizarea posturii și prevenirea problemelor coloanei vertebrale, pentru cei ce petrec mult timp la birou.

InnovationLabs2016_Trust_Best PitchEchipa TRusT a câștigat premiul „Best Pitch”, decernat de Ioana Petrescu. TRusT dezvoltă o platformă web prin care micii producători agricoli se pot asocia cooperativelor agricole din apropiere pentru a-și desface  produsele în hipermarketuri. Soluția propusă apelează la comunicarea prin SMS, pentru a fi ușor accesibilă tuturor agricultorilor interesați.

Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este acum la a patra ediție. An de an, programul a crescut atât ca număr de participanți, cât și ca intensitate a experiențelor de startup prin care trec tinerii. Am acordat o atenție tot mai mare constituirii unor echipe unite in jurul unor idei creative, implicându-i pe studenți într-o serie de evenimente formative care preced Hackathon-ul de intrare în program. Partenerii Innovation Labs au deschis tot mai mult către participanți accesul la tehnologiile lor de ultimă generație, prototipurile create fiind atât un succes tehnic cât și un răspuns la o nevoie reală.  Cu sprijinul mentorilor, echipele au parcurs drumul dificil de la idee la un prototip – iar acesta este doar începutul călătoriei lor spre un produs valoros. Suntem mândri de absolvenții Innovation Labs și sperăm să se întoarcă în program ca mentori cu experiența unor afaceri de succes!”

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii