FacebookTwitterLinkedIn

Nu mă dau în vânt după bijuteriile cu mesaj, mi se par de cele mai multe ori naive sau prea evidente. Dar a fost nevoie să arunc o singură privire către medalionul din aur inscripționat cu un singur cuvânt, „Onwards”, ca să mă topesc și să mi-l doresc foarte mult. „Onwards” („înainte”) este un omagiu adus unuia dintre oamenii pe care îi admir foarte mult, exploratorul Ernest Shackleton, care, în pofida tuturor obstacolelor, a reușit să își aducă echipa acasă. Pandantul îi este dedicat și lui Henry Worsley, alt curajos și dârz explorator al Antarcticii, care își încheia toate scrisorile către familie cu „Onwards”.

Cassandra Goad, autoarea acestui medalion și a multor alte piese de bijuterie minunate, este o creatoare din Marea Britanie, care și-a început cariera în 1985, într-un studio minuscul din Notting Hill. Acum, spațiul ei s-a extins la patru etaje într-o clădire superbă pe Sloane Street, unde încă își primește clienții care își doresc bijuterii personalizate, care să poarte marca ei inconfundabilă. Spațiul include, pe lângă magazin, studioul de design, un atelier de creație și un spațiu pentru comenzile speciale. Cassandra este recunoscută și pentru pasiunea sa pentru pietrele neobișnuite, rare – kianit, garnet, tanzanite, peridot, prehnit, praziolit, spinel –, pe care le studiază încă de la vârsta de 13 ani, când lucra cu jumătate de normă pentru un negustor de bijuterii vintage.

Citește și Toamna și bijuteriile ei

Cassandra Goad este fascinată de natură, pe care o regăsim, într-o formă stilizată, în multe dintre piesele sale, cum ar fi pandantul Furu Kongle – inspirat de conurile de pin norvegian din pădurile scandinave. Colecția Bella Sicilia vorbește despre celebra insulă italiană, despre mozaicurile și despre smochinele siciliene.

Îmi place foarte mult și ideea creatoarei de a lansa un fel de mic trusou, piese de bază pentru tinere – de la cerceii simpli cu perle sau cu diamante până la un inel de efect, toate piese simple și versatile, de purtat la orice ținută.

Pe lângă bijuteriile cu pietre colorate, rare, Cassandra Goad prezintă și o colecție de inele de logodnă. Îmi place mult îndrăzneala de a crea, într-un univers care aparține aproape în exclusivitate inelelor cu diamant, bijuterii de logodnă cu pietre colorate, vesele, pline de viață.

Mă bucur că am descoperit acest brand, romantic, îndrăzneț, aventuros și sper să îl regăsesc într-o bună zi și în România.