FacebookTwitterLinkedIn

 Străinii din toate colțurile Europei preferă casele din lemn din Bucovina pentru izolarea termică și fonică, dar și pentru confort.

Meşterii de case bucovinene au dezvoltat un adevărat business cu astfel de căsuţe, iar cele mai multe pleacă în Europa cu tot cu mobilierul rustic specific zonei, potrivit Stirileprotv.ro.

Afacerea caselor din Bucovina. Străinii plătesc în jur de 20.000 de euro pentru o astfel de căsuță

Potrivit sursei citate, un meşter din Poiana Stampei a construit şi livrat case din lemn în toată Europa. Preţurile căsuțelor bucovinene pornesc de la 300 de euro pe metru pătrat şi ajung până la 700 de euro, în funcţie de pretenţiile clientului.

„Avem pe partea de Franţa, în Corsica, o căsuţă pe care am transportat-o cu vaporul şi am montat-o pe o insulă”, a declarat pentru Stirileprotv.ro, Cristian Chiforescu, meşter.

Cristian Chiforescu, meşter din Bucovina: „Avem un complex în Franţa cu care ne mândrim. Un complex de 9 case care păstrează stilul bucovinean. Mă refer la partea de acoperiş, cu cerdac în față.″

Un meşter din Vatra Dornei şi-a dezvoltat chiar o reţea de distribuţie a caselor din lemn în Europa. El spune că italienii din partea de nord sunt cei care s-au îndrăgostit de casele din lemn rotund care păstrează arhitectura bucovineană, cu acoperiş în 4 ape şi cerdac.