Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Cașcavalul de Săveni, cel de-al șaptelea produs românesc recunoscut și protejat în UE

Produsul românesc „Cașcaval de Săveni” deține titlul de Indicație Geografică Protejată (IGP), devenind cel de-al șaptelea produs românesc recunoscut și protejat pe piața europeană.
cascaval

„Cașcavalul de Săveni este o brânză maturată produsă în regiunea Botoșani. Produsul se distinge prin perioada lungă de maturare (60 de zile), care îi permite să dobândească o consistență omogenă precum și o culoare mai pronunțată. Gustul are accent de miez de nucă, ușor amărui datorită fermentației. Condițiile climatice locale sunt favorabile dezvoltării pășunilor naturale bogate într-o floră diversificată contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producția Cașcavalului de Săveni”, informează Comisia Europeană.

Anterior, România avea șase produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care cinci Indicații Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată și Cârnații de Pleșcoi.

Produsul Telemea de Ibănești este înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

La Comisia Europeană se mai află depuse documentațiile pentru încă patru produse în scopul dobândirii protecției europene, din care patru pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată: Telemea de Sibiu, Salata cu icre de Știucă de Tulcea, Plăcintă dobrogeană și un produs Salata tradițională cu icre de crap pentru dobândirea protecției europene Specialitate Tradițională Garantată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii