Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Casca de motociclist care sună la urgență în caz de accident

Preocupat de siguranța celor care circulă pe vehicule cu două roți, un start-up francez a proiectat o cască inteligentă, care poate apela serviciile de urgență în caz de nevoie.
 aboneaza-te
kosmos-smart-helmets (1)

Conducătorii de scutere și motociclete se numără printre participanții la trafic cei mai expuși accidentelor. Pentru a spori siguranța acestora, start-up-ul francez Kosmos Smart Helmets (KSH) a proiectat o cască specială care poate apela serviciile de urgență în caz de accident. Sistemul se bazează pe tehnologia Bluetooth pentru a se conecta la telefon și, în momentul în care detectează un accident, îl întreabă pe motociclist dacă poate suna personal pentru ajutor; în cazul în care nu primește nici un răspuns, sistemul integrat din cască apelează automat Poliția și Salvarea, după caz.
Mai mult decât atât, aplicația dezvoltată de francezi permite adăugarea unor numere de telefon favorite, care să fie apelate automat, la fel ca în cazul urgențelor, pentru a-i informa pe apropiații victimei despre accident. De asemenea, pe cască sunt montate  leduri foarte puternice, vizibile de la 200 de metri, care au rolul de a-i avertiza pe ceilalți participanți la trafic despre incidentul deosebit petrecut în apropierea lor.
Nu în ultimul rând, casca are integrată și o cameră video HD, pentru că un vehicul pe două roți înseamnă plăcere și libertate, lucruri care merită împărtășite „din mers” cu prietenii și cunoscuții. Pentru astfel de situații, casca se conectează la conturile de social media ale proprietarului și distribuie automat clipurile video.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii