Cautare
, Contributor

Travel |
|

Casa viitorului

Până să se însoare cu Priscilla, Elvis Presley ar fi putut să închirieze sau să cumpere orice casă pe care și-ar fi dorit-o în orice loc ar fi visat. După căsătorie, au decis împreună să se mute în Palm Springs, California, așa că au închiriat mult controversata „House of Tomorow“ pentru „luna de miere“.
LaderaCir_008

A fost casa ideală în care să își înceapă viața împreună în anii ‘60. Sunt chiar câteva voci care susțin că, dacă pereții ar putea vorbi, cei din bucătărie ar avea de povestit multe despre sandviciuri nesfârșite cu unt de arahide și banane. 

Elvis a cunoscut-o pe Priscilla în 1959, când aceasta avea doar 14 ani. Șapte ani mai târziu, aveau să se căsătorească la Hotel Aladdin, din Las Vegas. Elvis a închiriat apoi casa pentru un an contra sumei de 21.000 de dolari. Fiica lor, Lisa Marie, s-a născut nouă luni mai târziu. 

Cu un design ce poate trece drept futurist chiar și astăzi, casa are o terasă închisă cu pereți de sticlă în semirotund ce oferă o panoramă generoasă asupra Munților Santa Rosa și a Văii Coachella. Se întinde pe o suprafață de aproape 470 de metri pătrați, are cinci dormitoare și cinci băi. Terenul din jurul casei se întinde pe 4.700 de metri pătrați și include o grădină privată, un teren de tenis, o livadă și o piscină. 

Vila a fost proiectată de arhitectul modernist William Krisel și a apărut într-una din edițiile revistei Look, în 1962, într-un articol cu numele de „The House of Tomorow“, dată ca exemplu pentru era ce tocmai începea în arhitectură.

CITEȘTE ȘI Vedere la lac din vila lui Tom Petty

Casa are patru zone circulare de zi plasate pe trei niveluri, cu un perete curbat din piatră, o bucătărie rotundă și un șemineu rotund poziționat în mijlocul camerei de zi, și ea circulară. Conceptul deschis, cu comunicare ușoară între zonele de zi, bucătărie și zonele de luat masa, a fost gândit special pentru a fi prielnic petrecerilor, socializării, entertainmentului. Bucătăria conține și un bar pentru micul dejun. 

Casa viitorului se vinde astăzi pentru 5,9 milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii