Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Design |
|

Casa reginei mamă – August House

Cum ar fi să-ți poți face vacanța într-o casă care a găzduit, de-a lungul timpului, figuri regale și care îți oferă o intimitate totală? Undeva pe coasta de est a Regatului Unit, în regiunea Norfolk, se află August House sau conacul Happisburgh, cum este, mai degrabă, cunoscut de către localnici.
 aboneaza-te
78585-highres

Istoria acestei case este una cel puțin interesantă. A fost construită la începutul anilor 1900 de arhitectul Detmar Blow, drept casă de vacanță pentru Albemarle Cator, un ofițer de rang înalt din armata britanică. A rămas în proprietatea descendenților timp de mai multe generații; ulterior, i-a aparținut, pentru câțiva ani, lui Michael Bowes Lyon, fratele reginei Elisabeta I. După moartea soțului ei, regele George al VI-lea, i s-a spus regina mamă Elisabeta, pentru a nu fi confundată cu fiica sa, Elisabeta a II-a. Deși a domnit doar 16 ani, a fost activă în viața publică până foarte aproape de moarte, la vârsta de 101 ani. S-a stins la doar șapte săptămâni după dispariția fiicei sale, prințesa Margaret.

Detmar a proiectat conacul în formă de fluture, fiind printre puținele clădiri de acest fel de pe teritoriul Angliei. De asemenea, este una dintre cele mai mari case cu acoperiș de paie. Iar un alt lucru care o face specială și care o adaugă pe lista scurtă a locurilor pe care trebuie neapărat să le vizitezi este iminentul pericol al apei. Fiind foarte aproape de coasta care se macină în permanență, în mai puțin de 50 de ani, August House va fi înghițită de mare.

Dar până una, alta, casa a fost recent renovată și îmbină perfect stilul contemporan cu cel clasic. Dispune de 12 dormitoare, săli spațioase pentru recepții, sală de mese oficială, bibliotecă, piscină atât rece, cât și încălzită. Asta înseamnă că îți poți petrece aici un sejur și iarna. Mobilierul este, bineînțeles, de epocă; vesela este din porțelan chinezesc autentic; priveliștile sunt exploatate la maximum din fiecare încăpere; ca să nu mai amintim de livezi, grădini și împrejurimi, unde, cu siguranță, vei da peste păuni, cai și turme de bovine.

Dormitoarele, cele mai multe dintre ele, au vedere către grădini sau către mare și sunt decorate păstrând același echilibru între clasic și contemporan. Camerele de la mansardă au o subtilă tușă africană, trădată de mobilierul nu atât de masiv și de lucrările de artă de pe continent. Există și apartamente tip suită care au băi comune.

Așadar, e de înțeles de ce reginei îi plăcea să petreacă timp în casa fratelui ei. Conacul Happisburgh, pe lângă faptul că este înconjurat de peisaje superbe, este potrivit oricărui tip de relaxare. Te poți plimba, poți citi, poți culege fructe, poți admira grădinile sau, pur și simplu, poți sta în pat cât e ziua de lungă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii