FacebookTwitterLinkedIn

Hattrick deţine în România operatorul de pariuri Casa Pariurilor, care cu 675 de unități este una dintre cele mai extinse rețele de profil, iar activitatea se întinde în alte șase țări din Europa, printre care o prezență puternică o are în Croaţia, prin PSK, și în Spania, printr-un joint-venture cu operatorul Luckia.

Valoarea tranzacției se ridică la 85 de milioane de euro, la care pot fi adăugați 50 de milioane de euro, în funcție de performanțele financiare, scrie Reuters.

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în prima jumătate a acestui an, iar, până la acordarea aprobărilor din partea autorităților de reglementare, cele două companii vor opera separat.

Achiziționarea de Hattrick Sports Group va consolida în continuare poziția Fortuna drept cel mai mare operator licențiat de pariuri sportive multi-canal și jocuri de noroc din Europa Centrală și de Sud-Est”, au anunțat reprezentanții Fortuna, grup înființat în 2009.

Fortuna a ajuns în decursul a peste 25 de ani de la o simplă firmă cehă la un grup cu operațiuni puternice în Cehia, Slovacia și Polonia. Grupul țintește să fie liderul operatorilor licențiați în pariuri sportive și jocuri de noroc în Europa Centrală și de Sud-Est.

Achiziția de Hattrick Sports Group reprezintă o importantă piatră de hotar în planurile de a deveni numărul unu între operatorii de jocuri de noroc și cei licențiat pe pariuri pe mai multe canale, în Europa Centrală și de Est, precum și un testament pentru strategia noastră care creează valoare. Intenția noastră este de a păstra mărcile Fortuna și Casa Pariurilor din România, precum și PSK și Hattrick în Croația. La nivel regional, vom combina ce este mai bun din ambele companii, pentru a crea oferte mai interesante pentru clienții noștri, oportunități mai bune pentru angajații noștri și parteneri de afaceri, crescând astfel valoarea pentru acționarii noștri”, a spus Per Widerström, CEO Fortuna Entertainment Grup.

Fortuna a intrat pe piața din România în 2015, print-un acord cu licență de brand semnat cu Bet Active Concept și Bet Zone. 

Grupu Fortuna Entertainment Group îl deține grupul de investiții Penta Investment din 2005, după care a început extinderea în ECSE. Penta Investment a apărut în 1994, iar de-atunci a ajuns să fie prezent în zece țări din ECE, unde administrează active în valoare de 7 miliarde de euro, pentru care sunt angajați 37.000 de oameni.  

Primele locuri din piața pariurilor le ocupă Total Bet, care operează aproape 1.000 de unități, urmat de Bet Active Concept, cu 778 de unități. Locul trei îl ocupă Casa Pariurilor, urmat de Superbet Interactive, cu 559 de unități, Stanley Bet, cu 353 de unități, Direct Sport Bet, cu 351 de unități, și Winner, cu 204 de locații, potrivit unui studiu al KeysFin, pe baza datelor de la Finanțe și la Registrul Comerțului. Valoarea pieţei pariurilor sportive a crescut de peste patru ori, în ultimii șapte ani, ajungând la 1,5 miliarde de lei, anul trecut.