Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Casa lui Michael Jordan se vinde la jumătate de preț

Lansată la sfârșitul lunii aprilie, miniseria The Last Dance, despre cariera lui Michael Jordan, superstarul echipei americane de baschet Chicago Bulls, ar putea să-l ajute pe marele sportiv să-și vândă casa din Highland Park, Illinois, aflată pe piață din 2012.

Fostul baschetbalist ar vrea să obțină acum 14,9 milioane de dolari, după ce inițial și-a scos proprietatea la vânzare, în 2012, cu 29 de milioane de dolari. Documentarul The Last Dance, produs de televiziunea de sport ESPN și disponibil pe Netflix, l-a readus în atenție pe Jordan care, cu această vânzare, și-ar putea încasa ultimul trofeu din perioada de glorie de la Bulls, scrie forbes.com, care consideră că piața imobiliară din Chicago a fost cu marele sportiv la fel de nemiloasă ca apărarea de la Detroit Pistons. Iar pandemia de coronavirus nu a făcut decât să înrăutățească lucrurile, de unde recenta scădere de preț.

Proprietatea se întinde pe 5200 de metri pătrați și este un templu închinat lui Michael Jordan, pasiunilor sale și excepționalei cariere sportive, ceea ce poate fi grozav pentru un vizitator (numărul 23 de pe poarta de la intrare este un magnet pentru selfie-uri), dar poate fi mai puțin atrăgător pentru un cumpărător care nu e pasionat de sport. Casa a fost construită de Jordan de la zero, are nouă dormitoare, 15 băi mari și patru băi mici, și un garaj care poate adăposti 14 automobile.

 

Ideală pentru o familie numeroasă, vila, care se vinde mobilată, este foarte luminoasă și decorată elegant în nuanțe de bronz, maro și negru, iar prețul – declară pentru forbes.com reprezentanții agenției imobiliare –, de 30 de ori peste media zonei, reflectă dimensiunea proprietății. Holul de la intrare se desfășoară în înălțime pe trei niveluri, accesul la etaj făcându-se pe o impresionantă scară dublă.

Însă ceea ce face ca proprietatea să fie ieșită din comun sunt dotările: terenul de baschet în mărime naturală, acoperit, piscina circulară cu o insulă verde în centru, terenul de tenis, sala de jocuri, cinematograful, camera pentru jocuri de cărți cu umidor în formă de seif, fumoarul cu sistem de filtrare a aerului, crama și o sală de sport uriașă.
Practic, spațiul este împărțit în zonă de locuit (cu bucătărie, dormitoare și sală de servit masa), zonă de relaxare, birou, casă de oaspeți și un pavilion pentru activități sportive. Proprietatea lui Michael Jordan este un resort de sine stătător.

Jordan a cumpărat terenul în 1991, iar construcția clădirilor și amenajarea terenului au fost finalizate în 1995, când sportivul revenea în NBA după o perioadă „de rătăcire” în care a cochetat cu o carieră în fotbalul american.
Pentru documentarul realizat de ESPN, Michael Jordan a refuzat să fie filmat acasă, din motive care țin de intimitate. Jason Heir, regizorul seriei, a declarat pentru Insider că l-a filmat pe sportiv în trei case care nu îi aparțineau acestuia: „Am căutat locuințe care să semene cu cea a lui Michael. Știam cum arată casa lui, știam ce gusturi are și am căutat ceva care să se potrivească.”

Michael Jordan are astăzi 57 de ani și este din 2006 proprietarul clubului de baschet Charlotte Hornets. Jordan a jucat 15 sezoane în NBA și a câștigat șase campionate cu Chicago Bulls. În 1994, a renunțat temporar la baschet pentru a juca baseball în liga secundă americană, dar a revenit la Bulls în primăvara lui 1995.

Câștigând de câteva ori toate premiile importante din NBA și stabilind nenumărate recorduri, Jordan a fost desemnat, în 1999, Cel mai mare atlet nord-american al secolului la XX-lea de postul de televiziune ESPN, și a fost al doilea după jucătorul de baseball Babe Ruth pe lista agenției de presă Associated Press a celor mai mari atleți ai secolului al XX-lea. Din 2010 Jordan deține pachetul majoritar de acțiuni al clubului Charlotte Hornets, iar în 2014 a devenit primul baschetbalist miliardar din istoria NBA.

Pe site-ul NBA Jordan este prezentat astfel: „By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time.

Forbes Staff, foto themichaeljordanestate.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii