Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Design |
|

Casa lui Eleanor Roosevelt – Treadwell Farms

Prima Doamnă a Lumii, așa a numit-o președintele Harry S. Truman pe Eleanor Roosevelt. Pe lângă poziția de primă-doamnă a Statelor Unite ale Americii – cea mai lungă din istorie (1933-1945), Eleanor Roosevelt a fost una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.
211_E62_TH_33

Soția celui de-al 32-lea președinte american, Franklin Delano Roosevelt, Eleanor a lucrat ca diplomat și activist pentru drepturile omului. A participat la fondarea Organizației Națiunilor Unite și a Freedom House. De asemenea, a prezidat comitetul care a aprobat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

După moartea președintelui, în 1945, Eleanor Roosevelt nu a ieșit din viața publică. Și-a continuat munca în domeniul activismului, a scris cărți, a ținut discursuri, s-a întâlnit cu liderii lumii și a onorat memoria soțului.

Multe dintre evenimentele importante ale activității doamnei Roosevelt au avut loc în casa sa din New York, Treadwell Farms Townhome. Eleanor a locuit aici între 1953 și 1958 și i-a avut ca oaspeți pe Indira Gandhi, Adlai Stevenson și John Kennedy. De altfel, cartierul i-a atras, de-a lungul timpului, pe regizorul Martin Scorsese, actorii Montgomery Clift și Kim Novak sau prezentatoarea TV Maria Bartiromo. Acum, proprietatea a fost renovată și scoasă la vânzare.

Construită în 1873, reședința respectă arhitectura locului, în special prin fațada de cărămidă roșie cu două intrări (una rezidențială și cealaltă de serviciu), flancate de coloane din piatră. În cifre, Treadwell Farms înseamnă 480 de metri pătrați de spațiu locuibil, cinci etaje, 12 camere, cinci băi somptuoase, șase șemineuri de marmură decorate în stil victorian și o grădină de aproape 170 de metri pătrați, care ascunde o fermecătoare fântână sculptată în piatră.

Primele două etaje sunt dedicate distracției, având camere de zi ample, săli de mese cu deschidere spre grădină și terasă acoperită, pentru a putea fi folosită pe tot parcursul anului. Etajele trei și patru găzduiesc două dormitoare excepționale, echipate complet, unul având șemineu în camera principală, iar celălalt în baie. Ambele pot fi folosite pentru oaspeți sau pentru familia extinsă. La ultimul etaj se găsește un alt dormitor, cu ferestre triple, orientate spre sud, cu mobilier lucrat manual din lemn de mahon și cu baie proprie. De asemenea, ultimele două etaje sunt amenajate cu parchet Versailles, iar o scară separată delimitează această secțiune a casei, oferind mai multă intimitate.

La Treadwell Farms, luxul este la el acasă. Accentele victoriene, mobilierul prețios lucrat manual, marmura pe care o întâlnești la tot pasul și tavanele cu ornamente originale au creat cadrul perfect pentru cea mai longevivă primă-doamnă din istoria Statelor Unite ale Americii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii