Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Imobiliare |
|

Casa de licitaţii Artmark va vinde imobile istorice vestite

Vile și clădiri istorice vor fi scoase vânzare prin intermediul casei de licitaţii .
 aboneaza-te

Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice și de artă, va oferi publicului posibilitatea de a oferta și de a achiziționa clădiri istorice precum Castelul Teleki, Castelul Pogany, Cula Greceanu sau Vila de la Predeal a lui Ceaușescu.

Portofoliul Artmark Historical Estate cuprinde monumente istorice clasate atât în grupa A – de valoare naţională și universală (Castelul Teleki, Cula Greceanu, Castelul Pogany), cât și în grupa B – reprezentative pentru patrimoniul cultural local (Casa memorială Ion Mihalache, Conacul Niculescu-Bujoiu, Casa Zottu). Potrivit unui comunicat al Artmark, cea mai renumită reședință neclasată din catalog este Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Vila este amplasată în zona locuinţelor de protocol, în apropiere de vila de protocol folosită de fostul șef al statului, Traian Băsescu.

Castelul Teleki din Dumbrăvioara (județul Mureș) este unul dintre cele mai spectaculoase monumente din peisajul ardelenesc. Construcția, care respectă cu autenticitate stilul neobaroc, a servit drept reședință familiei de nobili Teleki, una dintre cele mai bogate familii transilvănene din secolele XVIII-XIX.

Un alt monument istoric din portofoliul Artmark Historical Estate este Cula Greceanu de la Măldărești-Vâlcea, cea mai veche culă din România (casă fortificată în formă de turn, ridicată de boierii olteni ca măsură de apărare împotriva otomanilor). Aici s-au turnat filme ca „Neînfricaţii”, „Drumul Oaselor” şi  „Iancu Jianu-Haiducul”.

Artmark se numără printre cele mai vechi case de licitaţii din România.

Citește aici mai multe despre alte proprietăți istorice cu povești inedite

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii