FacebookTwitterLinkedIn

CITR a anunțat că în 2013 a distribuit către creditori peste 62 milioane de euro, reprezentând 30% din totalul masei credale a procedurilor în care s-au făcut distriburi.

În procedurile administrate, compania gestionează peste 10.000 de angajați și active în valoare de aproximativ 500 milioane de euro.

În portofoliul CITR au intrat anul trecut 109 proceduri noi și au fost încheiate 49 de proceduri. La începutul anului 2014, în portofoliul CITR se află aproximativ 370 de proceduri.

Rata procedurilor ce se află în diverse stadii de reorganizare ori observație a rămas constantă  față de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Şi media naţională a procedurilor de reorganizare a rămas constantă, însă la o valoare de doar 4-8% din totalul proiectelor de insolvență.

Companiile din domeniul imobiliar aflate în administrarea CITR au cunoscut o creștere notabilă a vânzărilor în procedură.

Astfel, proiectul rezidențial Alia Apartments București a vândut aproximativ 62% dintre apartamente după deschiderea procedurii de insolvență, la un preț mediu de 228.500 euro/unitate, iar ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori în insolvență față de perioada anterioară acestei proceduri.