FacebookTwitterLinkedIn

Chiar dacă mare parte din filmul lui Eastwood a fost turnată în Monterey, California, scena finală și cea mai cunoscută a fost realizată în această superbă casă de pe o stâncă din Carmel, aflată la 61 de metri înălțime. Sub ea se sparg valurile Pacificului și astăzi.

Familia care deținea casa în 1971 a continuat să locuiască acolo mai bine de 30 de ani. Actualul proprietar a cumpărat-o de la aceasta cu numai trei ani în urmă și a cheltuit aproape două milioane de dolari ca să o recondiționeze. I-a pus podele noi, a schimbat finisajele cu materiale noi, moderne, de cea mai bună calitate și a reparat tot ce era necesar. Casa din Carmel a fost apoi decorată de designeri profesioniști cu mobilă și accesorii în nuanțe neutre, din materiale potrivite, astfel încât să pună în valoare sau să completeze cum se cuvine panoramele dramatice care se pot observa de la ferestre.

Aflată pe marginea unei stânci care îi servește drept curte (de jumătate de hectar), casa ocupă și ea 260 de metri pătrați. Are trei dormitoare și trei băi și o casă de oaspeți separate, cu un dormitor și o baie. Camera de zi este cea mai spectaculoasă dintre toate – un spațiu generos, deschis, cu pereți de sticlă și luminatoare imense care te poziționează fix în mijlocul valurilor care se sparg frenetic de coastă, printre copaci sculptați de vânt și colțuri stâncoase. Zona principală de locuit este „populate“ cu mobilă contemporană, un șemineu și o bucătărie deschisă cu bar. Cele două terase pe niveluri diferite oferă spațiu suplimentar pentru divertisment sau relaxare.

Citește și Casa din Turnul Ceasului

Încă de la începutul anilor 1900, artiști, actori, muzicieni și scriitori au fost atrași de frumusețea sălbatică a Peninsulei Monterey. Mulți dintre aceștia au case în Carmel sau în imediata vecinătate. Orașul în sine nu are lumini stradale sau serviciu poștal. Există aici o lege împotriva mersului pe tocuri fără permis și o altă lege care dă voie tuturor animalelor să-și acompanieze stăpânii în restaurante sau magazine.

Casa din film a fost de curând listată spre vânzare de Sotheby’s International Realty la suma de 11,9 milioane de dolari.