Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Casa Albă: Microsoft a fost victima unui atac cibernetic

Un atac cibernetic împotriva serviciului de e-mail al Microsoft, expus în această săptămână, include un număr îngrijorător de victime.  
microsoft

”Aceasta este o vulnerabilitate semnificativă care poate avea un impact de amploare. Suntem îngrijoraţi că există un număr mare de victime”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, scrie Reuters.

Un grup de hackeri din China, denumit de Microsoft “Hafnium”, a accesat serviciul de e-mail al companiei, începând din luna ianuarie. Hackerii au identificat patru vulnerabilităţi și au extras de la distanţă informaţii din inboxuri.

Între țintele atacului se numără cercetători în domeniul bolilor infecţioase, firme juridice, instituţii de învăţământ superior, contractori din sectorul apărării, institute de cercetări politice şi grupuri nonguvernamentale.

Informațiile privind numărul exact al victimelor nu au fost publicate. Cu toate acestea, Microsoft a conturat mai multe remedii pentru vulnerabilităţile identificate, iar guvernul american a cerut utilizatorilor să îşi actualizeze softurile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii