FacebookTwitterLinkedIn

Librăria Cărtureşti Carusel din Bucureşti concurează la categoria „The Bookstore Of The Year Award” în competiție cu alte două librării: Timbooktoo din Gambia şi The Uppsala English Bookshop din Suedia.

Câştigătorul va fi anunţat pe 10 aprilie a.c., în cadrul unei ceremonii speciale, în  deschiderea târgului London Book Fair. Acesta este un eveniment organizat în vestul Londrei, pentru negocieri, vânzarea şi distribuţia de conţinut tipărit, audio, TV, video şi digital.

Librăria Cărtureşti Carusel s-a deschis în 2015, pe strada Lipscani, având o suprafață de 1.000 de metri pătraţi şi şase etaje. Librăria face parte din rețeaua de retail Cărturești, fondată de antreprenorii Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu.

Librăria are un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj. Ea este descrisă de reprezentanții lanțului Cărturești ca un „experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului”.

Clădirea de secol al XIX-lea a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscată și transformată în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, iar în 2015 a fost amenajată de biroul de arhitectură Square One.