Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Cartofii, chiria şi încălţămintea din piele s-au scumpit cel mai mult în luna octombrie

Cartofii, chiria şi încălţămintea din piele s-au scumpit cel mai mult în octombrie, în comparație cu luna precedentă, iar preţurile la citrice şi alte fructe meridionale, frigidere şi servicii transport aerian au scăzut.

Potrivit datelor INS, citate de Agerpres, chiria a crescut cu 0,49% în luna octombrie a acestui an, faţă de septembrie 2020, respectiv cu 2,32% în comparaţie cu luna decembrie a anului trecut. Serviciile de transport aerian s-au ieftinit în octombrie cu 16,41% faţă de septembrie şi cu 8,36% faţă de luna decembrie.

Încălţămintea din piele s-a scumpit cu 0,85% în luna octombrie comparativ cu luna anterioară, şi cu 1,79% faţă de decembrie anul trecut. Frigiderele şi congelatoarele s-au ieftinit cu 0,02% în octombrie faţă de septembrie, iar raportat la decembrie 2019 preţul acestora este mai mare cu 1,64%.

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat, miercuri, că deși veștile privind un vaccin anti-COVID-19 eficient par încurajatoare, redresarea economică “s-ar putea să fie instabilă”, potrivit CNBC.

„Deși cele mai recente știri despre un vaccin par încurajatoare, încă am putea vedea cicluri recurente de accelerare a răspândirii virale și restricții mai multe până când imunitatea va fi larg răspândită”, a spus Lagarde la Forumul BCE pe activitatea băncilor centrale.

„Așa că redresarea s-ar putea să nu fie liniară, ci instabilă, stop-start și condiționată de ritmul derulării vaccinului”, a mai spus ea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii