FacebookTwitterLinkedIn

Lansat în 2006, Cartier Women’s Initiative își propunea să ajute femeile-antreprenor să-și atingă potențialul punându-le la dispoziție capital uman și resurse financiare. Funcționând independent de activitatea comercială a companiei Cartier, programul se adresează business-urilor deținute sau conduse de femei, indiferent de țară sau de domeniu de activitate, afacerilor care pot avea un impact pozitiv, sustenabil și puternic asupra comunităților în care își desfășoară activitatea.

Din 2006, Cartier Women’s Initiative a venit în sprijinul a peste 260 de antreprenoare din 59 de țări, ale căror afaceri au primit un sprijin financiar de peste 4,5 milioane de dolari.

Basima Abdulrahman (Irak), una dintre finalistele ediției 2021
Seynabou Dieng, reprezentanta regiunii Africa Sub-Sahariană

Cea de-a cincisprezecea ediție a programului este dedicată tehnologiei: programul va include o categorie nouă, Science & Technology Pioneer Award, pe lângă cele șapte existente; pentru fiecare categorie sunt acordate trei premii. Cele opt câștigătoare ale categoriilor primesc 100.000 de dolari, iar locurile doi și trei sunt recompensate cu câte 30.000 de dolari.

Din cele 876 de persoane, provenind din 142 de țări, care au solicitat anul acesta înscrierea în program, 654 au aplicat pentru Premiile Regionale și 222 pentru categoria nou înființată, Science & Technology Pioneer Award. Candidatele au vârste între 26 și 55 de ani, anul acesta Cartier Women’s Initiative selectând, în premieră, candidate din Irak, Mali și Myanmar.

Valoarea totală a premiilor ediției a 15-a a Cartier Women’s Initiative este de 1.280.000 de dolari. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc virtual, pe 26 mai.