Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Cartele de reîncărcare, scădere de 14%

smartphone-with-apps-thumb19122977.jpg
Segmentul cartelelor de reîncărcare a înregistrat o scădere de 14%, anul trecut, datorată în principal ofertelor şi gratuităţilor oferite de cei trei operatori de telefonie mobilă.

Per ansambul, evoluţia pieţei locale de profil în 2012 a fost susţinută în schimb de creşterea cu 35% a vânzărilor şi activării pachetelor cu număr înclus, susțin reprezentanții Mobile Distribution, cel mai important distribuitor naţional de produse prepaid şi de soluţii de încărcare electronică din România.

În ceea ce priveşte valoarea reîncărcărilor din 2012 realizate de Mobile Distribution, aceasta s-a menţinut la o medie de 5,25 euro pentru o încărcare, peste 75% dintre încărcările de cartele valorice realizate anul trecut fiind în valoare de 5 euro.

În 2012, Mobile Distribution a înregistrat afaceri de circa 50 de milioane de euro. Rulajul consemnat anul trecut de companie a fost susţinut, în special, de creşterea portofoliului la peste 6.000 de clienţi la nivel naţional, pentru care a derulat numeroase programe de fidelizare. „În plus, faţă de 2011, am introdus în portofoliul nostru două categorii de produse din gama FMCG, respectiv gumă de mestecat şi ţigări, care se pliau pe nevoile clienţilor noştri, motiv pentru care am reuşit să depăşim cifra de afaceri înregistrată în 2011”, a explicat Ramona Szenasi, Manager E-charge din cadrul Mobile Distribution.

În prezent, Mobile Distribution colaborează cu peste 6.000 de clienţi la nivel naţional, iar pentru 2013, compania îşi propune majorarea portofoliului de clienţi cu 50%. În plus, reprezentanţii companiei estimează pentru acest an şi creşterea cu 20% a cifrei de afaceri pe segmentul de reîncărcări electronice, prin distribuirea de terminale speciale de încărcare electronică în reţeaua proprie de parteneri. „Faptul că am devenit importatori direcţi ai terminalelor de încărcare electronică pe care le distribuim partenerilor noştri ne permite să ţintim şi alte categorii de clienţi, având posibilitatea de a oferi serviciul de încărcare electronică în şi mai multe puncte de vânzare la nivelul întregii ţări”, a adăugat Ramona Szenasi.

Mobile Distribution a dezvoltat activitatea de distribuţie a cartelelor prepaid începând cu anul 2005, iar în scurt timp, compania a devenit cel mai important furnizor la nivel naţional în domeniul distribuţiei produselor prepaid ale tuturor operatorilor de telefonie mobilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii