Cautare
, Contributor

Licitații |
|

Carte de Shakespeare, vândută cu 10 milioane de dolari

O carte de William Shakespeare, tipărită în 1623 și conținând 36 de piese, a fost vândută cu aproape 10 milioane de dolari la o licitație organizată de Casa Christie’s în New York.  
Sake

 

Cartea cu titlul „Mr. William Shakespeare’s Comedies, Histories and Tragedies”, originală și în perfectă stare, face parte din ceea ce astăzi este cunoscut drept „First Folio”, o ediție tipărită la șapte ani de la moartea lui William Shakespeare, în 1623. Volumul a fost scos la vânzare de Colegiul Mills din Oakland, California, o instituție privată care îl avea în posesie încă din anii ’60.
Lucrarea a fost tipărită în aproximativ 750 de copii de actorii John Heminge și Henry Condell, prieteni ai lui Shakespeare care s-au ocupat de catalogarea operei marelui dramaturg și este considerată una dintre cele mai importate opere scrise în limba engleză, mai ales că ea conține lucrări care nu fuseseră tipărite anterior, cum ar fi Macbeth, Twelfth Night, Julius Caesar sau The Tempest. 
Inițial, specialiștii de la Christie’s estimau că lucrarea se va vinde cu o sumă între patru și șase milioane de dolari, însă iată că licitația a produs o surpriză și un nou record – anteriorul data din 2001, când un exemplar similar a fost vândut cu 6,1 milioane de dolari.
Această lucrare este foarte căutată de colecționari pentru că doar 235 de exemplare ale cărții care au supraviețuit trecerii timpului și dintre acestea numai cinci sunt în formă completă, aflându-se în diverse colecții private.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii