FacebookTwitterLinkedIn

Programul implementat în parteneriat cu Ecocert, organism care asigură serviciile de certificare a producției agricole, atestând conformitatea produselor cu standardele ecologice, reprezintă prima și cea mai amplă inițiativă prin care Carrefour investește în dezvoltarea unei agriculturi locale curate și în următoarea generație de cultivatori români cu certificare ecologică.

 „Ambiția Comisiei Europene este ca până în 2030 suprafețele ocupate de culturi organice să reprezinte cel puțin 25% din totalul celor aflate în exploatare la nivelul întregii Uniuni. În România, doar 1,53% din suprafețele destinate agriculturii sunt astăzi exploatate ecologic, alte 1,33% fiind în proces de conversie, potrivit Eurostat. Este un context european și național care ne dă toate motivele să continuăm «Creștem România BIO» ca demers strategic prin care punem umărul la crearea unor noi standarde în agricultură și la întărirea ecosistemului de producători, organisme de certificare și consumatori. Din agricultura bio avem cu toții de câștigat: mediul este mai bine protejat, consumatorii au acces la alimente mai bune și mai sănătoase, iar producătorii primesc un sprijin prețios pentru a obține certificarea – un proces adesea anevoios, ce necesită timp și resurse pe care majoritatea nu le au. Iar acest program continuă pentru că suntem convinși că viitorul este despre o hrană mai bună pentru toți și un mediu mai sănătos, a declarat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

În acest an, producătorii interesați de conversia la agricultura ecologică sau care au început deja procesul de conversie se pot înscrie în perioada 1-30 aprilie. Formularul, precum și criteriile de eligibilitate pentru ediția 2021 sunt disponibile pe pagina https://crestemromaniabio.ro/aplica-acum.

În primii doi ani de funcționare, 2019 și 2020, în program s-au înscris peste 600 de fermieri locali.