FacebookTwitterLinkedIn

La scurt timp după anunțul potrivit căruia va demara prima construcție speculativă de 28.000 de metri pătrați în parcul P3 Bucharest din România, reprezentanții dezvoltatorului și managerului de proprietăți de logistică P3 anunță pre-închirierea clădirii, ca parte a unei tranzacții mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 de metri pătrați pentru Carrefour.

Noul complex Carrefour va include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 metri pătrați . Este prima construcție de tip Build-to-Suit demarată de P3 în România, de la achiziția P3 Bucharest, la începutul acestui an. Noile clădiri vor mări portofoliul total al P3 în România, care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 de metri pătrați.

JLL: România, locul 3 în ECE la investiții imobiliare

”Este unul dintre cele mai mari contracte încheiate anul acesta de P3 pe piața logistică din Europa Centrală și de Est. România crește rapid ca piață, iar ambițiile noastre sunt foarte mari aici. După ce am achiziționat P3 Bucharest, la începutul acestui an, suntem foarte entuziasmați să facem un nou pas cu primul nostru proiect Build-to-Suit. Carrefour este unul dintre clienții noștri în Franța și suntem încântați să colaborăm cu ei și în România”, spune Ian Worboys, CEO P3.

S-ar putea să vă intereseze: Immofinanz își vinde portofoliul logistic, inclusiv cel din România

Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016. ”Odată cu succesul business-ului nostru multivalent a venit și nevoia de a ne extinde depozitele în nord-vestul Bucureștiului. De aceea, ne-am propus să dublăm spațiul pe care-l ocupăm prin construcția de noi clădiri Build-to-Suit, realizate după cele mai înalte standarde de mediu, pentru a ne adapta nevoilor noastre din prezent și din viitor”, explică Anca Damour, Director of Property & Corporate Affairs al Carrefour.

Dezvoltatorul CTP achiziționează proiectul Deva Logistics Park

Clădirile vor fi construite de P3 după standarde menite să respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și să eficientizeze costurile operaționale,potrivit repezentanților dezvoltatorului. Compania lucrează îndeaproape cu echipa Carrefour și explorează diverse soluții tehnologice moderne pentru a atinge aceste obiective, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentării cu apă, placare eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor. Noul spațiu va fi proiectat, totodată, pentru a se adapta nevoilor în schimbare ale Carrefour, prin capacitatea de a fi extins.

Poziționat la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent. În plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 de metri pătrați de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 de metri pătrați și până la 40.000 de metri pătrați..