FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Carrefour a încheiat două noi parteneriate cu lanţurile locale de magazine Rost Com din Braşov şi Tradiţional Ecologic din zona Bucureşti-Ilfov. “Magazinele ce urmează a fi integrate în reţea vor fi operate în regim de franciză şi reprezintă primul pas al grupului Carrefour de a extinde acest format în afara Capitalei”, se arată într-un comunicat al Carrefour.

Rost Com, reţea cu tradiţie în Braşov, are un total de 15 magazine, iar Traditional Ecologic operează 5 unităţi în Bucureşti şi Ilfov.  În perioada următoare, Carrefour va elabora, împreună cu noii săi parteneri, un plan de integrare a magazinelor în reţeaua Express .

Strategia Carrefour pentru 2013 are ca axă principală dezvoltarea parteneriatelor cu comercianții și producătorii locali.  Carrefour operează în România trei formate de magazine, cu un total de 119 magazine – 24 de hipermarketuri Carrefour, 68 de supermarketuri Market şi 27 de magazine de proximitate Express.  Compania este implicată într-un astfel de parteneriat şi cu reţeaua Angst, iar anul trecut grupul francez a achiziţionat şase magazine de la Aliment Murfatlar Constanţa, afacere controlată de producătorul de ulei Argus Constanţa (55,04%) şi de producătorul din industria de panificaţie Dobrogea Grup (41,6%).