FacebookTwitterLinkedIn

Grupul HeidelbergCement, cu investiţii totale de peste 450 de milioane de euro în România, își continuă astfel programul de investiții în România.

„Avem încrederea că prin dezvoltarea integrată a rețelei de stații de betoane vom fi mai aproape de nevoile clienților noștri și mai pregătiți pentru a le oferi soluţii personalizate, în conformitate cu standardele naționale și internaționale. Pentru noi, consultanța în funcție de produs, rapiditatea în plasarea comenzilor şi livrarea promptă direct pe şantier sunt esențiale. Betonul este produsul final și pune în valoare liantul care-i stă la bază – cimentul care, împreună cu agregatele și aditivii potriviți, toate în rețete testate cu rigurozitate, asigură siguranța și durabilitatea unei construcții de calitate”, spune Florian Aldea, country manager HeidelbergCement Group în România.

„Vom încerca întotdeauna să venim în sprijinul clienților noștri cu experiența și calitatea germană a produselor și serviciile noastre, având convingerea că o construcție sigură și durabilă nu poate exista decât cu produse de cea mai bună calitate. Prin noul punct de lucru de la Târgoviște, Carpat Beton își extinde aria de activitate și în această zonă a țării, construind sinergii logistice cu stațiile învecinate. Carpat Beton își desfășoară astfel activitatea la nivel național printr-o rețea de 19 stații ecologice de betoane. Acestea au dotări performante, echipamente de ultimă generație și capacitați de producție cuprinse între 90 și 150 mc pe oră. De asemenea, au capacitatea de a recicla betonul și de a prepara și furniza betoane în condiții extreme de temperatură”, explică Mihaela Trăistaru, director general al Carpat Beton.

Noua stație de la Târgoviște este de tip Liebherr și are o capacitate de 2.25 mc/oră. Celelalte stații se află la: Mogoșoaia, Jilava, Militari, Pantelimon, Ploiești, Pitești, Craiova, Constanța, Brăila – Vădeni, Brașov, Bacău, Suceava, Iași – Lețcani, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș si Deva. Toate stațiile de betoane ale Carpat Beton sunt instalații ecologice care respectă cerințele legale referitoare la protecția mediului, sănătate și securitate ocupațională, precum și la responsabilitatea socială, având implementat Sistemul Integrat de Management.

Grupul HeidelbergCement a început producția de betoane în România în anul 1998, prin înființarea a două stații de betoane, prima la Timișoara și cea de-a doua la București. În 1999, grupul a înființat TBG România Beton Group în scopul coordonării activităților de management pentru stațiile de betoane. La începutul anului 2003, TBG România Beton Group a devenit Carpat Beton.