FacebookTwitterLinkedIn

Fosta jucătoare profesionistă de tenis, Caroline Wozniacki, și-a vândut apartamentul din Fisher Island, o zonă nu atât de celebră precum Beverly Hills sau Palm Beach, dar nu mai puțin exclusivistă.

Insula Fisher este o insulă artificială cu o suprafață de 216 acri, accesibilă doar cu elicopterul sau feribotul, și este un refugiu pentru superbogații lumii. Formată puțin după începutul secolului al XX-lea, când a fost separată de capătul sudic al ceea ce este acum Miami Beach, prin canalul Government Cut (care leagă portul Miami de ocean), insula poartă numele lui Carl Fisher, un dezvoltator imobiliar care a început să investească aici în 1919.

În 1927, Fisher a făcut un schimb cu William Kissam Vanderbilt: o porțiune din insulă contra unui iaht de 80 de metri lungime. Maurice Fatio, la acea vreme arhitectul celebrităților, a proiectat pentru Vanderbilt o elegantă reședință în stil mediteranean, care este și astăzi ceea ce s-ar putea numi inima insulei. După moartea lui Vanderbilt, în 1944, proprietatea a fost deținută de moștenitorul oțelăriilor US Steel, Edward S. Moore, și apoi de inventatorul și recordmenul Gar Wood, primul om care a depășit viteza de 100 de mile pe apă.

Astăzi, pe insulă există aproximativ 800 de proprietăți private și un resort, Fisher Island Club Hotel & Resort, unde o cameră standard costă 1500 de dolari pe noapte. Printre celebritățile care au deținut sau dețin proprietăți pe Insula Fisher se numără Oprah Winfrey, modelul ceh Karolína Kurková, dar și un număr important de foști jucători profesioniști de tenis, printre care Boris Becker și Andre Agassi.

Cu asemenea vecini, Caroline Wozniacki trebuie că a avut impresia că nu a părăsit terenul de tenis. Sportiva, fostă numărul unu WTA, și-a vândut apartamentul de pe Fisher Island cu 16,25 milioane de dolari. Chiar dacă prețul cerut inițial a fost de 17,5 milioane de dolari, profitul lui Caroline este cât se poate de consistent, dat fiind că acum doi ani a plătit 13,5 milioane de dolari pe apartament. Caroline, care s-a retras în ianuarie 2020, după Open-ul de la Melbourne, și soțul ei, baschetbalistul David Lee, de asemenea retras din activitate, au anunțat săptămâna trecută că așteaptă primul lor copil.

Situat la etajul superior al Palazzo Del Sol, una dintre cele mai exclusiviste clădiri de pe insulă, apartamentul cu cinci dormitoare, cinci băi și o suprafață totală de 760 de metri pătrați, este amenajat de designerul Christina Hamoui, care a îndulcit arhitectura modernă cu materiale organice, detalii personalizate și mobilier cu texturi bogate. Combinațiile de bej cu bej-crem din întreaga locuință nu fac decât să evidențieze și mai mult albastrul strălucitor al Golfului Biscayne și al Oceanului Atlantic, vizibil de la ferestre.

Cum clădirea este amplasată chiar pe malul canalului Government Cut, priveliștea este spectaculoasă: pe aici trec navele de croazieră spre sau dinspre Portul Miami – în orice caz, parcurgeau acest traseu înainte de pandemie. Liftul privat și camerele mari, de trei metri înălțime, cu uși culisante de la podea la tavan sunt atribute ale exclusivității. Terasa exterioară care înconjoară apartamentul pe trei laturi are o suprafață de 220 de metri pătrați.

În zona formală de dining pot servi masa zece persoane; bucătăria gourmet, cu mobilier alb din import, și o zonă de relaxare se află în imediata vecinătate. Dotată cu electrocasnice de designer și suprafețe de lucru rezistente, din piatră gri, bucătăria se deschide spre una dintre cele trei terase ale apartamentului, care dă spre terenul de golf. O cameră media și o sală de biliard cu pereți din sticlă completează lista de dotări premium ale apartamentului, iar cele patru dormitoare pentru oaspeți au propriile băi și acces către terase.

Amenajat într-un stil care poate fi caracterizat deopotrivă drept glamouros și relaxant, apartamentul principal are deschidere către o terasă semiprivată, de unde, seara, vederea spre orizontul fragmentat de zgârie-norii din South Beach este spectaculoasă. Dormitorul matrimonial este deservit de o baie cu duș supradimensionat și podele din marmură, și două dressing-uri walk-in uriașe (unul cu dulapuri cu uși de sticlă, unde Caroline obișnuia să-și expună colecția de genți de designer).

Costurile lunare cu întreținerea unui astfel de apartament ajung la 10.000 de dolari, printre serviciile și spațiile incluse numărându-se concierge în mai multe limbi, valet parking, loc de joacă pentru copii, sală de fitness cu camere private pentru masaj, sală de videoconferințe, salon de coafură și machiaj și un cinematograf ultramodern. Piscina încălzită are propriul spa și bar, iar cabanele de pe margine pot fi cumpărate. Rezidenții de la Palazzo Del Sol au acces și la piscina și restaurantul din clădirea învecinată, Palazzo Della Luna.

Pe insulă există câteva restaurante de lux, două docuri cu apă adâncă pentru iahturi, un club cu plajă, spa, un teren de golf cu nouă găuri și 18 terenuri de tenis. Unul dintre ele poartă numele lui Caroline Wozniacki.

Foto profimediaimages.ro, Realtor

Caroline Wozniacki și soțul ei, David Lee, la Australian Open, ianuarie 2020.