FacebookTwitterLinkedIn

Caroli Foods Group, o afacere de 88 milioane de euro, a fost preluat integral de mexicanii de la Sigma Alimentos

Facilitatea de credit a fost acordată, în principal, pentru extinderea facilităților de producție ale Caroli Foods Group și achiziția de noi echipamente, inclusiv pentru finanțarea capitalului de lucru.

2017 este un an istoric pentru Caroli Foods Group datorită preluării companiei de către Sigma Alimentos, unul dintre liderii mondiali de carne, carne preparată și conservată. Această schimbare la nivel de acționariat garantează faptul că noi, Caroli Foods Group, vom continua să investim în brandurile noastre, în tehnologie și în inovație, pentru a putea deservi consumatorii și pentru a le depăși așteptările”, a declarat Khaled el Solh, CEO al Caroli Foods Group (CFG).

La începutul lunii septembrie, CFG a fost preluat integral de Sigma Alimentos (Sigma), compania mexicană deținând anterior un pachet minoritar. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

În cadrul acestei facilitați de credit, BCR are rolul de Coordonator, Aranjor Principal Mandat și Agent de Documentație, iar BRD cel de Aranjor Principal Mandat și Agent de Facilitate și Garanții.

Ne bucurăm că prin acest nou credit sindicalizat putem susține o companie precum Caroli Foods Grup, un brand de talie națională, cu o puternică amprentă industrială și capacități semnificative de distribuție și desfacere”, a declarat Cătălina Porojan, directorul executiv al Direcției Groupe Large Corporate Finance în cadrul BCR.

Finanțarea a fost aranjată sub forma unui club-deal, cu cote egale între cei doi creditori.

Noua facilitate de credit sindicalizat aranjată împreună cu BCR pentru Grupul Caroli Foods reconfirmă poziția BRD Groupe Société Générale de partener pe termen lung pentru companii si angajamentul nostru total de a continua să finanțăm activ economia, dezvoltarea afacerilor creatoare de valoare adăugată și clienţi precum Grupul Caroli Foods” a declarat Mihaela Chifiac, directoru comercial Corporate Banking & Global Financing al BRD.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au acționat în calitate de avocați pentru sindicatul de bănci.