Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

Carnea, pe locul 4 într-un top al preferințelor părinților români în ceea ce privește alimentația copiilor

Un studiu realizat la nivel național de către asociația Agricola – Neam de Gospodari cu sprijinul agenției D&D Research concluzionează că produsele considerate sănătoase de către părinți și care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică a copilului, în ordine descrescătoare sunt: legumele (41,3%), fructele (37,4%), lactatele (34,1%) și carnea, în special cea de pui (18,2%).
Little,Kid,Takes,Dad's,Fried,Meat,Kebab,,Barbecue.,The,First

De cealaltă parte, alimentele care trebuie evitate, în ordine descrescătoare, sunt: băuturile carbogazoase (36,9%), dulciurile (30,4%), fast-food (24,2%), chips snack (20,4%).

Conform studiului, părinții percep alimentația echilibrată ca având atât o componentă funcțională, ce oferă un aport de vitamine, minerale necesare organismului, dar și o componentă emoțională, care raportează alimentația la savoare, satisfacerea unei pofte sau timpul redus dedicat preparării.

Deși respondenții privesc cu teamă existența hormonilor în carnea de pui, 69% dintre mame aleg să cumpere gramaj mare din care gătesc pentru întreaga familie. Uneori, pentru a contrabalansa temerile legate de carnea de pui, unele familii aleg preponderent curcanul ca înlocuitor (în contextul în care au posibilitatea financiară). Acest aspect se remarcă și în instituțiile particulare de învățământ.

Atunci când ne referim la categoria mezeluri există o serie pentru copii, pe care părinții le oferă acestora, sau pe care copii le aleg datorită formelor și ambalajelor colorate (destinate lor). Printre cele mai căutate mezeluri sunt: șunca presată, mușchiulețul și pe al treilea loc în preferințele românilor este Salamul de Sibiu.

În ceea ce privește brandurile preferate de lactate, părinții intervievați au răspuns că acestea sunt cele românești. Produsele cele mai consumate din această categorie și care se regăsesc în alimentația copiilor sunt: laptele, iaurturile și brânza telemea (de vacă sau de oaie).

La studiu au participat respondenți din mediul urban cu peste 100.000 de locuitori, mame, care au copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 9 ani. În plus, cercetarea cuprinde și 3 interviuri de profunzime realizate cu reprezentanți ai unor grădinițe.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii