Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Carnea Angus este produsă în România la preţuri de două ori mai mici decât cea similară din import

Sub brandul Filiera Calităţii, Carrefour România introduce în magazine Carnea Angus, produsă la Sibiu, de la animale născute şi crescute în România. Carnea Angus este cea de-a cincea lansată de retailerul francez, alături de morcovi, cartofi, somon şi carne de mânzat.
Karpaten Meat

Carnea provine de la producătorul sibian Karpaten Meat România şi este procesată de grupul de firme Diana. Carrefour va livra 5 tone de carne Angus pe săptămână, “o cantitate destul de mare pentru piaţa românească, dar pentru care există cerere”, a explicat Silviu Diaconu, director de achiziţie produse proaspete în cadrul Carrefour.

Karpaten Meat Romania este o fermă din judeţul Sibiu, unde sunt crescute 8.000 de taurine rasa Aberdeen Angus. Procesatorul, grupul de firme Diana este o afacere de familie din Râmnicu Vâlcea, cu activitate atât în domeniul producţiei de carne, cât şi al procesării, tranşării şi ambalării produselor, pentru brandul propriu dar şi pentru terţi.

“Filiera Calităţii Angus presupune o trasabilitate de la fermă până în farfuria clientului, urmărind toţi paşii de la procesare, ambalare şi transportare către magazinele noastre,” spune Florin Căpăţână, director Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Instituţionale Carrefour România.
Până acum carnea de vită de calitate era importată din Argentina, Brazilia sau Franţa. “Carnea obţinută de producătorul român are savoare, gust deosebit şi frăgezime şi provine de la animale născute şi crescute în România, în mod tradiţional lăsate libere pe păşuni, fără hormoni de creştere”, spune Silviu Diaconu.

“Preţul cărnii Angus produsă în România este mai mic decât al celei din import. Preţul unui hamburger de vită este de 9 lei, iar preţurile produselor premium sunt la mai puţin de jumătate faţă de cele similiare provenite din import,” a completat Silviu Diaconu.
Rasa de taurine Aberdeen Angus este renumită pentru gustul deosebit şi savoare, datorate micro-straturilor de grăsime care inunda fibra musculoasă a bovinelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii