FacebookTwitterLinkedIn

Finanțarea a fost coordonată de Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație și Agent de Garanții și de Plăți, alături de CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, și de alte bănci participante, precum OTP Bank, Intesa Sanpaolo România și EximBank.

„Pentru noi această finanțare vine să susțină direcția și viziunea Grupului Carmistin, respectiv ca până la sfârșitul anului 2025 să devenim cel mai mare producător integrat de proteină din România cu un sistem de valori bazat pe o producție echitabilă, sănătoasă și ecologică a alimentelor”, afirmă Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin.

În cadrul acestei finanțări, PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al Grupului Carmistin în structurarea, negocierea și implementarea facilității de finanțare.

Printre proiectele care vor fi finanțate prin noua facilitate de credit se numără modernizarea fermelor de creștere a animalelor și dezvoltarea unora noi, modernizarea, creșterea și înființarea unor noi capacități de procesare a cărnii și creșterea capacității de producție a fabricii de nutrețuri combinate.

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness și de procesare a cărnii din România. Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și zona de agricultură.