FacebookTwitterLinkedIn

Finantarea a fost aranjată de un sindicat al instituțiilor bancare format din: Banca Comercială Română SA, CEC Bank, EximBank SA, Intesa Sanpaolo România SA și OTP Bank România SA, scrie Industria Cărnii.ro.

Astfel, suma va fi utilizată de cele peste 20 de companii membre ale Grupului Carmistin pentru finanțarea proiectelor de investiții, refinanțarea creditelor bilaterale existente, precum și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

„Acest proiect va permite grupului Carmistin să-și continue creșterea într-un ritm accelerat pe cele trei linii de afaceri principale: pui, porc și producția de furaje. Astfel, vom intra într-o nouă etapă de dezvoltare atât din punct de vedere a creșterii vitezei procesului investițional, cât și din punct de vedere al modului de organizare și structurare al liniilor de business. Companiile din grupul Carmistin lucrează independent, dar cu aceeași misiune – totul pentru hrană!”, a menționat Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin.

De cealaltă parte, reprezentanții instituțiilor financiare recunosc că această finanțare reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte antreprenoriale: „finanțarea Grupului Carmistin este unul dintre cele mai ambițioase proiecte antreprenoriale de dezvoltare a unui business românesc, mai ales în sectorul agribusiness, și suntem onorați că am contribuit la realizarea acestui credit sindicalizat complex. Sperăm ca acest exemplu să fie urmat și de alți antreprenori români, pentru că sistemul bancar este pregătit să sprijine investițiile în afaceri care aduc valoare adaugată în economie și creeaza produse și servicii Manufacturate în România”, a declarat Bogdan Speteanu, Director Executiv Produse Corporate BCR.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură.