FacebookTwitterLinkedIn

Forbes: Cele mai multe dintre magazinele dvs. sunt amplasate pe Calea Dorobanților. De ce ați ales această „cale”, de ce e mai bună pentru business-ul dvs. decât Calea Victoriei?

Bucureștiul este atipic altor capitale europene, nu are o zonă bine definită a luxului și atunci am ales zona cea mai luxoasă, în care se află cele mai frumoase și scumpe case din București. Am avut un feeling bun deoarece trăim într-o eră în care cel mai prețios lucru este timpul. Faptul că suntem aproape și ușor de vizitat și avem locuri de parcare este un mare plus, este o zonă presărată cu cele mai bune restaurante și lounge-uri; locuri vizitate des de oamenii cu un stil de viață luxos. 

Forbes: Poate greșesc, dar impresia mea este că mai mult faceți buying decât shopping. Asimilați shopping-ul cu jobul sau încă mai găsiți cu adevărat plăcere în mersul la cumpărături?

Reușesc să păstrez un echilibru între activitatea de buying și plăcerea shopping-ului. Boutique-urile îmi oferă experiența autentică a achiziționării obiectelor de lux. Povestea din spatele produsului, inspirația designerului, tradiția sartorială a marilor case de modă, toate acestea mă determină să merg la shopping în continuare.

Forbes: Se zice că shoppingul are efect terapeutic. Are acest efect și asupra dvs.?

Desigur că există persoane care fac shopping în scop terapeutic, dar nu este și cazul meu. 

Forbes: Într-o vreme se vorbea despre democratizarea luxului. Și-a păstrat luxul această latură „generoasă” sau a fost doar felul prin care industria luxului a depășit criza de după 2008?

Sunt multe branduri de lux care au dezvoltat linii „democratice”, și în continuare există și branduri care își păstrează tradiția și sunt mai puțin accesibile publicului larg. Calitatea materialelor și craftmanshipul rămân atributele de bază într-un brand de lux. Indiferent de viziunea brandului, fie el democratic sau nu, consider că luxul este arta de a trăi frumos. 

Forbes: Poți înțelege luxul doar dacă trăiești în lux? Poți aprecia o rochie de 10.000 de euro doar dacă o ai sau e suficient s-o probezi?

O piesă vestimentară de lux este apreciată de oricine pentru detalii, materiale. Prețul unui astfel de obiect reflectă, de cele mai multe ori, multe ore de muncă, atenție deosebită și este normal să fie apreciată de oricine. Desigur că cel mai bine putem pune în valoare măreția unui designer și a talentului lui purtându-i creațiile.

Forbes: Să presupunem că vreau să mă angajez într-unul dintre magazinele dvs. Deși sunt scund, ușor supraponderal și mă bărbieresc o dată pe săptămână, compensez prin farmec. E suficient? Serios vorbind, cum vă alegeți oamenii, cât de ușor sau greu e să-i găsiți?

Orice job în domeniul vânzărilor implică o serie întreagă de atribute necesare. În primul rând, trebuie să existe pasiune pentru activitatea aceasta ca să putem performa. Ca luxury retailer, trebuie să reprezentăm la justa valoare un brand puternic, așadar, orice sales assistant trebuie să fie foarte ancorat în această lume. Profesionalismul, farmecul și pasiunea în acest domeniu sunt cele mai importante.  

Forbes: Traversăm o perioadă tulbure, care e posibil să se încheie cu o întoarcere a României către Est. Aveți un plan pentru o asemenea eventualitate?

Nu am luat în calcul o asemenea posibilitate, dar această perspectivă nu îmi lasă decât o singură variantă: de a o lua de la capăt altundeva. 

Forbes: Aveți un Bucket list (acea listă cu lucruri pe care vă doriți să le faceți)? Puteți împărtăși cu noi ceva de pe această listă?

Nu mi-am întocmit niciodată un așa-zis Bucket list, dar cu certitudine am o dorință pe care o pot împărtăși: visez să fac înconjurul lumii.

Forbes: Dacă mâine ar fi 1 ianuarie 1990, ce ați face altfel în viața dvs., ce ați schimba în cei aproape 30 de ani trecuți de atunci?

Singurul lucru pe care mi-ar plăcea să îl pot schimba este calitatea clasei politice.

 Forbes: Sunteți fericită? Care sunt lucrurile pentru care sunteți recunoscătoare?

Sunt fericită, mă declar un om împlinit și recunoscător pentru tot ce mi-a oferit viața. Norocul a fost întotdeauna de partea mea și am reușit să fac ceea ce-mi place.

Articolul de mai sus face parte din seria de interviuri Steel Magnolias – în care revista Forbes Life a stat de vorbă, în ediția de martie, cu unele dintre cele mai influente personalități ale businessului autohton.