Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Carlos Tavares, director general Peugeot: Grexit-ul ar putea afecta economia zonei euro

Directorii generali ai marilor companii europene, cum ar fi Siemens și Peugeot Citroen sunt de părere că ieșirea Greciei din zona euro ar însemna o amenințare pentru redresarea economică din regiune, informează Bloomberg.
shutterstock_272486669

„Orice ar putea să destabilizeze economia europeană, care este destul de fragilă, este din start un lucru negativ pentru business-urile noastre”, spune Carlos Tavares, directorul general al Peugeot.

În opinia sa, dacă Grecia va părăsi zona euro nu va afecta prea tare companiile din afara statului elen, ci economia zonei euro, fiindcă va scădea încrederea și investiția.

„Dacă Grecia va părăsi zona euro, nu va fi bine nici pentru greci, nici pentru europeni”, a spus președintele francez, Francois Hollande.

În urma summit-ului de astăzi, este posibil ca UE, FMI și BCE să prelungească cu șase luni termenul până la care guvernul de la Atena va trebui să achite cei 1,5 miliarde de euro din împrumutul total, potrivit Daily Mail. Eșuarea negocierilor ar putea duce la intrarea în incapacitate de plată a țării și chiar la ieșirea din zona euro, iar analiștii sunt de părere că asta ar însemna devalorizarea noii monede, inflație dar și o creștere imensă a șomajului.

Cu o zi înainte ca summitul să aibă loc, peste 7.000 de oameni au protestat în fața Parlamentului, în Atena, arătându-și susținerea față de poziția guvernului condus de premierul elen.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii