Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Cargill plătește fermierii americani pentru a trece la agricultura regenerativă

Traderul de produse agricole Cargill Inc. a început să îi plătească pe fermierii americani pentru ca aceștia să adopte practici agricole care îmbunătățesc sănătatea solului și captează carbonul în sol.
Senior,Gardener,Gardening,In,His,Permaculture,Garden,-,Harvesting,Carrots

Scopul acestui demers al Cargill este de a crea noi surse de venituri pentru fermieri în timp ce clienții vor achiziționat bunuri de consum marca Cargill pentru a-și îndeplini obiectivele de sustenabilitate, susțin reprezentanții companiei.

Deoarece multe studii au demonstrat faptul că sectorul agricol este responsabil pentru 10% din totalul emisiilor de CO2 ale SUA, multe companii din acest sector au început să-i plătească pe fermieri pentru ca aceștia să capteze carbonul în sol, transmite Bloomberg.

Blocarea carbonului în sol ajută la eliminarea gazelor cu efect de seră, iar din acest punct de vedere fermierii ar putea juca un rol important în încetinirea schimbărilor climatice prin utilizarea unor practici agricole mai prietenoase cu mediul.

„Acționăm ca o punte între fermieri și companiile care produc bunuri de consum. Trebuie să producem mâncare și în același timp să ajungem la un rezultat prietenos cu mediul”, a declarat Ben Fargher, vicepreședinte responsabil cu sustenabilitatea la Cargill.

Programul celor de la Cargill face parte dintr-un angajament mai amplu destinat introducerii practicilor de agricultură regenerativă pe o suprafață de aproximativ patru milioane de hectare de teren din America de Nord până în 2030. Tehnicile de agricultură regenerativă includ cultivarea de culturi intermediare, care sunt plantate după culturile principale, pentru a ajuta la reducerea eroziunii solului.

Până în prezent, fermierii din statele Illinois, Indiana, Ohio, Arkansas, Missouri și Tennessee s-au înscris în acest program.

Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc și Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacțiilor cu cereale. Traderii de cereale fac bani din achiziționarea, vânzarea, stocarea și transportul recoltelor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii