Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Care sunt țările în care mii de greci și-au deschis conturi bancare, pe fondul restricțiilor asupra mișcărilor de capital

Mii de persoane fizice și juridice și-au deschis contiuri noi în băncile din străinătate, pentru a putea efectua tranzacții fără restricuții în ceea ceprivește retraferile de numerare în urma controalelor de capital, informează cotidianul grec Kathimerini.

Surse bancare au declarat că, în ultimele săptămâni, au fost mii de cereri pentru deschiderea de noi conturi în băncile din Cipru, Bulgaria, România, Marea Britanie și Germania, nu doar din partea companiilor grecești ci și din partea întreprinderilor mici și mijlocii și a liberilor profesioniști.

Potrivit unui raport al revistei germane Der Spiegel, aproximativ 60.000 de greci și-au deschis recent conturi bancare în Bulgaria.

Băncile grecești s-au redeschis pe 20 iulie, după ce au fost închise în 29 iunie pentru aproximativ trei săptămâni, iar grecii pot scoate de la bancomat zilnic maximum 420 de euro, pe fondul restricțiilor asupra mișcărilor de capital.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE. Din data de 1 iulie Grecia a intrat în incapacitate de plată.

Câte IMM-uri s-au închis în Grecia începând cu 2008

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii