Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Care sunt soluțiile companiilor aeriene de ieșire din criză?

Companiile aeriene se confruntă cu cea mai gravă criză din istorie, ca efect al pandemiei de coronavirus. Drept urmare, acestea vând din ce în ce mai multe produse pentru a traversa cu bine această perioadă.  
 aboneaza-te
avion

Potrivit Bloomberg, companiile aeriene caută diverse soluții pentru a supraviețui acestei crize economice. Deși au beneficiat de de programe guvernamentale de sprijin şi au redus costurile, acestea aduc surse noi de venit.

Compania australiană Qantas Airways Ltd. închiriază unul dintre avioanele sale pentru cei care vor să survoleze Antarctica. Zborurile durează între 12 şi 14 ore şi un loc la clasa business costă 5.850 de dolari. De asemenea, Qantas a scos la vânzare obiectele care în mod normal sunt făcute cadou pasagerilor de la clasa business, inclusiv 10.000 de seturi de pijamale.

Printre soluțiile implementate, mai regăsim și oferirea unor pachetele de cadouri care conţîn cremă de mâini, pliculeţe de ceai, biscuiţi cu ciocolată şi alune, ce pot fi achiziționate pentru 25 de dolari. Un purtător de cuvânt de la compania australiană a spus că în curând şi măsuţele de la clasa business de pe avioanele Boeing 747 ar putea fi vândute amatorilor de suveniruri.

Compania japoneză ANA Holdings Inc. a vândut bilete la o cursă charter. Aproximativ 300 de pasageri au plătit pentru a putea avea experienţa unui resort din Hawaii la bordul unui Airbus A380, care în mod normal zboară pe ruta Tokyo – Honolulu.

Compania aeriană canadiană Air North oferă servicii de livrare la domiciliu a alimentelor care în mod normal sunt servite în timpul zborurilor. Meniul include o plăcintă cu carne pentru 6,88 dolari şi o selecţie de cheesecakes pentru 13,99 dolari.

Companiile aeriene din China au început să ofere pachete de zboruri nelimitate pentru a atrage clienţi pe rutele interne. Una dintre aceste companii, China Eastern Airlines Corp., a lansat în luna iunie o ofertă de zboruri nelimitate în timpul weekend-ului pentru tot restul anului în schimbul sumei de 487 de dolari.

Potrivit experților, revenirea economica a companiilor aeriene ar urma dura câţiva ani şi va costa câteva miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii