Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Care sunt principalele obiective ale MADR în 2016

Joi, ministrul Agriculturii si premierul Dacian Cioloș au vorbit despre planurile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru acest an.
 aboneaza-te
agricultura

În acest moment s-a stabilit o scurtă listă de priorități importante pentru acest an. Pe primul loc se află eficientizarea aplicării Politicilor Agricole Comune prin simplificarea procedurilor pentru accelerarea  absorbției fondurilor europene.

Totodată, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) prioritizează în 2016 stabilirea unui sistem eficient de irigații, sistem pentru care statul român a alocat un buget de un miliard de euro în perioada 2016 – 2020.

VEZI CARE AU FOST CELE MAI IMPORTANTE 15 EVENIMENTE DIN AGRICULTURĂ, ÎN 2015

Cea de-a treia prioritate este sprijinirea formelor asociative din agricultură, deoarece „permit micilor producători să ajungă la consumatorul român”, după cum a declarat ministrul Agriculturii joi, în cadrul unei conferințe de presă  la care a participat și premierul Dacian Cioloș.

Achim Irimescu a menționat și sectorul pomicol, despre care a precizat că România are de recuperat. „Avem în vedere și sectorul pomicol unde este necesar să îmbunătățim lucrurile având în vedere iportul mare pe care îl facem la fructe . Nu trebuie să uităm că în producția europeană de fructe se înregistrează un deficit, iar România poate, în primă fază, să își asigure autoconsumul”.

MADR are în plan și restructurarea cercetării pentru că „este esențialădezvoltarea producției agricole moderne”, a mai spus Achim Irimescu.

AFLĂ CÂND PRIMESC FERMIERII SUBVENȚIILE

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii