Cautare
, Contributor

Burse |
|

Care sunt principalele obiective ale Fondului Proprietatea după 4 ani de la listare

Listarea secundară pe Bursa de Valori de la Londra în cel de al doilea trimestrul al anului 2015 – este unul dintre principalele obiective ale Fondului Proprietatea, după patru ani de la lansareape Bursa de Valori București (BVB).
bursa

„De la listarea pe BVB, am muncit neîntrerupt pentru a valorifica potențialul companiilor din portofoliul Fondului și pentru a genera valoare pentru acționarii săi”, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Printre realizările menționate de Greg Konieczny se numără: creșterea prețului acțiunilor cu aproximativ 85% la 20 ianuarie 2015 (78% la 31 decembrie 2014); creșterea VAN-ului cu peste 21% la 20 ianuarie 2015 (25% la 31 decembrie 2014); o reducere semnificativă a discountului față de VUAN la sub 30% la 20 ianuarie 2015 (26% la 31 decembrie 2014).

Referitor la obiectivele Fondului pentru anul 2015, el a mai adăugat vor continua se concentreze pe maximizarea randamentelor pentru acționari, creșterea VAN-ului și reducerea discountului față de VUAN.

„Acțiunile corporative pe care le-am planificat includ lansarea celui de-al cincilea program de răscumpărări în luna februarie, o distribuție în numerar în valoare de 0,05 lei pe acțiune la finalul lunii iunie, precum și listarea secundară a Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori de la Londra, pe care sperăm să o finalizăm în al doilea trimestru al acestui an. De asemenea, un obiectiv major pentru noi îl va reprezenta o implicare foarte activă din partea noastră pentru continuarea îmbunătățirii guvernanței corporative și rezultatelor finaciare ale companiilor din portofoliul nostru”, spune managerul din cadrul FP.

În decursul ultimilor patru ani, Fondul a făcut, de asemenea, progrese semnificative în sprijinirea și încurajarea IPO-urilor întreprinderilor de stat, implementând standarde de guvernanță corporativă mai bune în astfel de companii, contribuind mai departe la dezvoltarea pieței de capital locale și sporind vizibilitatea internațională a Fondului Proprietatea și a pieței de capital din România prin intermediul a numeroase road-show-uri internaționale, mai susțin reprezentanții instituției.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii