Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Care sunt preferinţele culinare ale românilor pentru masa de prânz

Aproape 60% dintre români şi-ar dori o schimbare în obiceiurile alimentare din timpul prânzului. Câţi reuşesc însă acest lucru şi ce preferă să mânânce?
 aboneaza-te
pizza.jpg

Timpul limitat, lipsa unor reţete mai puţin sofisticate sunt principalele două obstacole în cale schimbării obiceiurilor alimentare, ararră un studiu iVox, realizat în 2014 la cererea Floriol. Sondajul a avut loc în perioada 10-22 septembrie 2014 pe un eşantion de 4.105 respondenţi, utilizatori ai platformei iVox.ro.

Pentru a-şi schimba aceste obiceiuri, românii sunt dispuşi să urmeze sfaturile unui nutriţionist, în timp ce alţii sunt dispuşi să încerce reţetele sănătoase şi variate. Cu toate acestea, majoritatea celor care lucrează vin cu mâncarea gătită de acasă, iar aproape o treime iau masa în oraş sau comandă la birou.

În topul preferinţelor culinare ale românilor se află grătarul de pui cu legume (34%), şniţel cu cartofi copţi (26,9%), pizza (25,6%) sau pulpe de pui la cuptor cu cartofi prăjiţi (17%), potrivit studiului iVox.

Pornind de la rezultatele acestui studiu, compania Floriol a decis să reinventeze trei dintre cele mai populare feluri de mâncare care pot fi pregătite de fiecare acasă, sub denumirea „Reinventează-ţi prânzul”, disponibile pe site-ul companiei. „Floriol susţine un stil de viaţă echilibrat, care merge dincolo de alimentaţie, către un mod de viaţă cu un corp şi o minte sănătoase, în care descoperi lucruri noi în fiecare zi şi te simţi bine”, a spus Irina Oprea, senior brand manager Bunge Prio România şi Bulgaria.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii