Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

Care sunt pericolele din online la care sunt expuși elevii în pandemie?

World Vision România avertizează asupra pericolelor din online la care sunt expuşi elevii în perioada pandemiei.  
scoala online elev pandemie

Încrederea copiilor în părinţi a scăzut anul trecut, aceștia simțindu-se singuri, unul din cinci copii afirmând că nu este susţinut de familie, potrivit unui studiu realizat de organizaţie.

“Pandemia şi şcoala exclusiv în online au dus la o izolare a elevilor, care nu au mai comunicat la fel de mult cu profesorii, colegii şi, din păcate, deşi au locuit în aceeaşi casă, nici cu părinţii. Pe fondul acestui sentiment de singurătate resimţit de copii, aceştia sunt mult mai vulnerabili la pericolele şi modele negative din mediul online. Potrivit celor mai recente statistici realizate de World Vision România în timpul pandemiei de COVID-19, peste 20% dintre copiii care trăiesc în mediul rural afirmă că sunt doar uneori sau nu sunt niciodată fericiţi, iar o pondere de 7% afirmă că au o viaţă rea”, se arată într-un comunicat.

Studiul “Bunăstarea copilului din mediul rural”, desfășurat anul trecut de Fundaţia World Vision România, arată că aproape o cincime dintre copiii de la ţară nu se simt susţinuţi niciodată de toată familia, incluzând aici membrii familiei extinse (unchi, mătuşi etc.). 6% nu au încredere niciodată, sau doar uneori, în adulţii cu care locuiesc. 8% cred că familia nu este niciodată alături de ei când au nevoie de ajutor, iar 23% dintre ei susţin că un membru al familiei petrece timp cu ei doar uneori sau niciodată. Încrederea copiilor în părinţi a scăzut cu 14% în 2020, ajungând la 79%. Pe acest fond, copiii sunt expuși la modelele negative pe care le găsesc pe rețelele sociale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii